Saai, voorspelbaar light urban fantasy

Karazmin Karazmin
3 mrt 2025

Sja, wat valt er eigenlijk over te zeggen? Het is die nieuwe genre romantasy en dan liggen mijn verwachtingen wel iets lager dan laten we zeggen high fantasy. Ik wil het genre geen instapmodel naar 'gewoon' fantasy noemen want er zijn echt heel goede boeken te vinden.
Alleen naar mijn mening komt deze niet in de buurt daarvan.

Het volgt min of meer het geijkte patroon. Gevaarlijke man dwingt aantrekkelijke getalenteerde vrouw iets voor hem te doen in een wereld die behoorlijk raar is.
Er zijn betere werelden geschapen waarin zogenaamde monsters de maatschappij delen met mensen. En er zijn ook betere redenen te verzinnen hoe het komt dat 'ze' er op eens zijn. In dit verhaal heb ik het niet eens goed begrepen en leek het meer een truukje om de dystopische wereld te schapen waarin Kierse en Graves leven. Iets met een oorlog tussen vampiers en weerwolven die naar de mensenwereld escaleerde en waar ze toen maar de mensheid gingen decimeren? Met als gevolg een verdrag waarin iedereen opeens min of meer in vrede gingen leven?
Affijn. Natuurlijk is onze dievegge ook geen gewoon mens. Heeft ze krachten die ze zelf niet begrijpt en laat ze zich in met zaken die ze misschien beter met rust had kunnen laten.

Meer recensies van Karazmin