Advertentie

Auteur: Jens Vern Uitgeverij: Single uitgeverijen / Volt
ISBN: 9789021418810 (e-book)
Blz: 337

Korte inhoud:
Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en al snel komt hij erachter dat er inderdaad dingen niet kloppen en dat er mensen verdwijnen.
Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt. Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?
Favoriete personage:
De Vriend

Gevoel bij het boek:
Ik had het moeilijk om in het verhaal te komen. Het is ingedeeld in kleine stukjes, deels in de ik-vorm geschreven. Het thema daarentegen was wel mijn ding. In het begin had ik het moeilijk te onthouden wie wie was, maar als je verder leest dan valt dit mooi op zijn plooi. De spannende momenten zijn in de minderheid. In tegenstelling tot dat, zit je op het eind van het verhaal, wel op het puntje van je stoel.  Zo zie je maar hoe bedrijven, overheid,… alles kunnen te weten komen over je.
Het boek is goed onderbouwd, er is over nagedacht en bevat een nadenk-boodschap.

Een ‘wow’ gevoel hield ik er niet aan over en de spanning liet te lang op zich wachten….

Karen Hertogs (België)

Reacties op: De macht van K

108
De macht van K. - Jens Vern
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker