Een spannende en meeslepende thriller
‘De laatste ochtend’ van Samuel Bjørk is een fijne thriller. Het verhaal start met een bom in de metro waarna je al snel mee wordt getrokken in een race tegen de klok vol spanning en gepuzzel in de jacht op de dader. Het verhaal speelt na het in 2021 uitgebrachte ‘Sneeuwwit’, maar is ook prima te lezen los van de serie.
Het boek leest vlot en verveelt nergens. Samuel Bjørk weet de sfeer goed neer te zetten en verleidt je om mee te denken en te puzzelen. Toch weet hij te verrassen en een verhaal neer te zetten dat niet alleen spannend is maar ook genoeg diepgang heeft om interessant te zijn.
Alle personages, zelfs als ze maar een kleine bijrol hebben, komen tot leven met een korte achtergrond en situatiebeschrijving. Dit maakt het verhaal en je betrokkenheid sterker. Er zit wat weinig differentiatie in de denkwijze van de verschillende hoofdpersonen en ook bij de verdieping van de personages is soms wat veel herhaling. Maar ach, dat mag de pret niet drukken, het blijft een heel goed boek.
‘De laatste ochtend’ van Samuel Bjørk is een heerlijke meeslepende thriller die ik iedereen kan aanraden.