Ondergronds
Flo Berge, 1m56 groot, rechercheur, klein maar pittig, staat voor de grote opdracht om de "metromoorden" op te lossen.
Op verschillende locaties op de nieuwe metrolijn, gebeuren moorden. Flo probeert samen met haar collega's de link te zoeken, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. De moordenaar richt op een bepaald moment zijn pijlen op haar familie en hond Hunter.
De auteur laat ons uitgebreid kennis maken met het personage Flo, we krijgen ook een blik op haar verleden. De andere personages in dit boek leren we voldoende, maar niet zo gedetailleerd kennen. Het verhaal start spannend en we krijgen al vrij snel 2 moorden voorgeschoteld, waardoor we als lezer mee kunnen zoeken naar de link tussen de slachtoffers.
Telkens je denkt dat de link gevonden is, krijgt het verhaal een onverwachte wending. Dit maakt het verhaal lezen nog leuker.
Er worden veel typisch Nederlandse uitdrukkingen, woorden, dialecten gebruikt in het verhaal, wat het voor mij als Vlaming soms moeilijker maakt om te lezen, maar storend was het niet.
De verhaallijnen worden vrij filmisch omschreven, waardoor je je als lezer alles goed kan voorstellen en nog meer meegenomen wordt in het verhaal. Een leuke thriller die vlot leest.