Advertentie

Elly Godijn heeft haar hart verloren aan Vlieland. Zij verblijft daar jaarlijks om zich terug te trekken van alle hectiek van het dagelijkse leven en een aantal dagen beleeft ze daar een schrijfretraite met andere schrijvers.
Naar aanleiding van een schrijfwedstrijd, uitgeschreven door Godijn Publishing is een verhalenbundel verschenen – een zogenaamd Godijntje – waarin tien verhalen te lezen zijn. Ook Elly Godijn schreef een verhaal.

Het kleine formaat boekje past prima in een tas om lekker onderweg te lezen of in je tuin. Tijdens de storm in 2020 was Elly Godijn op Vlieland en kreeg daar inspiratie voor deze verhalenbundel. Ze schreef een verhaal De lonkende zee die samen met negen andere verhalen te lezen zijn. Alle auteurs schreven voor hun verhaal een persoonlijke tekst over hun relatie met Vlieland.

De verhalen zijn divers en leuk om te lezen. Zo is er bijvoorbeeld een verhaal geschreven door Frans van der Eem over een mythe, Debora Degreef schreef over een stormachtige bevalling en een ontroerend verhaal over een bevrijdingsdag werd geschreven door Lucy Neetens.
Liesbeth Jochemsen werd geïnspireerd door een schelpenketting en een mes terwijl Anita Kok een spannend verhaal schreef en Nelleke Langdoorn onder de indruk was van de stormvloed.
Stilte na de storm is een verhaal van Annemarie Snels en een waternimf dook op in het verhaal van Ankie Wijbenga.
Er ontstonden haarscheurtjes wat te lezen viel in het verhaal van Martin de Brouwer en Elly Godijn hoorde de roep van de lonkende zee.

Stuk voor stuk hele verschillende verhalen wat het leuk maakt om deze miniroman te lezen.
Tijdens het lezen beleef je de windkracht, zie je de hoge golven en ervaar je dus de storm van 2020.

Reacties op: Stormachtige verhalen over Vlieland

9
De storm van 2020 - Elly Godijn Frans van der Eem ...
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners