Een vermakelijk fantasyverhaal met bijzondere wezens in een uitgebreide wereld!
Rowena is een verhalenverteller. Ze heeft een geheel eigen wereld verzonnen waarin wezens hun kenmerkende karakter hebben. Je vindt in haar verhalen geen standaard demon met hoorns op zijn kop en rode ogen. Misschien even wennen, maar als je de tijd neemt om te lezen ontdek je een wereld met eigen regels en personages.
Zo ook dit boek De Draken van Verandering. Dat Rowena's personages geen standaard fantasy wezens zijn, blijkt wel uit de magische kip en Faranémos, een xova.
Het getuigt van moed om als fantasyschrijver te kiezen voor je eigen route! I love it!
Het verhaal draait om veranderingen in de wereld: hoe ver ga jij om een ander te helpen of tegen te houden?
Eratumalis is een brompot die zijn schaamte verbergt door de hele dag te mopperen.
Ondertussen heeft hij een plan om zijn wereld een beetje beter te maken. Koppig en eigenwijs als hij is, bezoekt hij andere draken om hem te helpen. Die zijn er niet, behalve één. Murai, een draak uit vervlogen tijden. Deze Murai kijkt dwars door de schaamte van Eratumalis heen en ziet zijn ware potentie en zijn oprechte queeste, ingegeven vanuit moed en liefde voor gelijkheid. Murai neemt hem mee naar een andere dimensie: de mentale wereld. In deze wereld leert Eratumalis wie hij werkelijk is.
Hebben we niet allemaal iemand in ons leven nodig die in je gelooft en trouw aan je zijde blijft, ook als het tegenvalt?
Rowena kiest voor het vertelperspectief van de alwetende verteller. Hierdoor ontstaat er automatisch wat meer afstand tussen jou als lezer en het verhaal. Toch blijf ik doorlezen.
Het zit 'm in de eigentijdse en vlotte schrijfstijl, de droge humor en de verscheidenheid van Linxuven. Magische wezens met menselijke trekjes en magie zijn verankerd in het verhaal.
Ik heb weer genoten van dit boek. Een vermakelijk fantasyverhaal met bijzondere wezens in een uitgebreide wereld!