een geweldig debuut

Karin van Veldhoven 07 juli 2025 Auteur
Sanne heeft een vlotte, heldere en eigentijdse schrijfstijl.
Omdat het boek is geschreven vanuit het ik-perspectief volg je het verhaal van Lucy op de voet. Lucy krijgt gaandeweg een goed gevulde levensrugzak mee van Sanne. Eentje die invoelbaar en geloofwaardig wordt neergezet. Haar persoonlijke ontwikkeling wordt stap voor stap kundig beschreven. Ik voel, lach, huiver en huil met haar mee.

Ik waardeer de fantasie van Sanne zeer.
Wit in de Middernachtzon is een origineel verhaal met een eigen wereld van gevleugelden. Verzonnen woorden zoals hartgelijke! Een nieuw type volk dat ik niet eerder in een boek gelezen heb!

I love it

Actie en spanning volgen elkaar in rap tempo op. Lucy slingert heen en weer in de wereld van leugens en intrige. De vraag "wie kan ik vertrouwen" is een blijvertje. Het houdt me in mijn greep en ik lees nieuwsgierig door.

Geweld en onrecht laten krassen achter op haar ziel. Het haalt haar onderuit en toch krabbelt ze. Haar veerkracht is bewonderenswaardig. Hoop op de liefde gloort. Een liefde die ik haar zo gun.

Thema's zoals trouw, moed, sociale ongelijkheid, vriendschap en ontdekking van je ware identiteit en de regie over je eigen leven nemen hebben een anker in dit boek. Wit in de Middernachtzon is een mooi verhaal dat een tijdje bij mij bleef.

Een goed geschreven debuut met verrassingen en spanning. Het einde is zeer verrassend en het maakt me nieuwsgierig naar deel 2

Meer recensies van Karin van Veldhoven