In dit boek komen maar liefst 38 verschillende dieren voor die er griezelig en eng uitzien...maar het eigenlijk helemaal niet zijn. Met dit boek wordt er komaf gemaakt met de roddels die zeggen dat deze dieren vies, lelijk en eng zijn. En wie weet...gij jij ze, na het lezen van dit boek, nog sympathiek vinden…!?!

Elk dier krijgt een dubbele pagina, eentje met alle roddels en zaken die er over deze dieren gezegd worden. De dieren worden ook erg griezelig en eng afgebeeld. En eentje met alle feiten over deze dieren. Op deze dubbele pagina worden de dieren veel mooier en liever afgebeeld, de zachtere betere versie van het dier als het ware!
Als lezer is het wel leuk om deze spreads met elkaar te vergelijken.

Dit boek is zeker en vast een erg leerzaam en educatief boek. Vele kinderen zijn ook erg angstig bij het zien of denken aan deze dieren die vaak een erg negatieve bijnaam krijgen.
Via dit boek kunnen kinderen een mooiere versie terugvinden van het dier met allerlei nuttige en handige weetjes, waaruit blijkt dat deze dieren ook wel erg nuttig kunnen zijn en eigenlijk helemaal niet griezelig zijn.
Er is een zeer groot aanbod aan dieren, zo komen de haaien en spinnen aan bod, maar ook dieren zoals de vis, de kameel, de kwal, de wolf, de wesp en nog veel meer boeiende dieren.

Het is geen boek om in één keer uit te lezen, ik zou aanraden om elke dag een dier van dichtbij te bekijken. Als ouder kan je dit perfect samen met je kind lezen/ bespreken vlak voor het slapengaan.
Ook als leerkracht is dit boek erg handig en bruikzaam. Kies elke dag of elke week 1 dier dat centraal staat. Kom allerlei leuke dingen te weten over deze dieren door de weetjes voor te lezen of samen te lezen met het kind.
Bijkomend voordeel zijn de erg leuke en grappige illustraties die ervoor zorgen dat dit ook een humoristisch boek is en de overgang van de negatieve info naar de meer positieve versie mooi weergeeft.
Een geweldig boek om met zowel jonge kinderen rond te werken en de weetjes voor te lezen als om met oudere kinderen vanaf 7 jaar zelf te door te bladeren en te lezen.

Reacties op: Geweldig leuk weetjesboek over dieren die eigenlijk toch niet zo eng zijn...

1
De (niet) enge dieren - Sophie Corrigan Vitataal Tekst En Redactie
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken