Onder water, spannend tot het eind!
Wat een heerlijke thriller, Open water van Annet Hulst, die ik mocht lezen voor vrouwenthrillers.nl. Het boek wordt geschreven vanuit twee personen: Hij en Joy.
Hij is een onbekende persoon, die pas echt bekend wordt tijdens het lezen. Tijdens het speuren op Googlemaps ontdekt hij dat er in het water iets ligt. Dit boeit hem zo dat hij op onderzoek uitgaat. Dit is het begin van een spannend verhaal. Hij ontdekt dat er een auto, met inzittende in het water ligt. Het gaat niet om een onbekende.
Joy verliest haar baan en daardoor ook haar appartement, waar ze samen met jeugdvriend Remco woont. Ze trekt weer bij haar ouders in en hierdoor komen herinneringen uit haar jeugd weer boven. En vooral herinneringen in het examenjaar. Aan dit jaar heeft ze mooie herinneringen, maar ook herinneringen waar ze liever niet te veel aan denkt. De geheimen die ze voor haar jezelf heeft bewaard, blijken toch niet helemaal alleen haar eigen geheimen te zijn. Er is iemand die meer weet. En deze persoon weet Joy te vinden. Joy wordt bedreigt en gevolgd. Het is niet duidelijk wie hier achter zit, maar het is wel duidelijk dat deze persoon ver durft te gaan. Het geheim van Joy blijft lang geheim, maar wanneer er onschuldige slachtoffers vallen, moet het geheim wel boven water komen.
Een verhaal wat ik binnen drie dagen uitgelezen heb. Het maakt nieuwsgierig en de spanning bouwt zich op. Tot het eind toe weet de auteur te boeien, met steeds weer verrassende wendingen. Ik ga zeker meer boeken van deze schrijfster lezen.