Advertentie

Zo gezegd, zo gedaan.. In mijn recensie over Truth or Dance liet ik al vallen dat ik onmiddellijk het tweede deel ook gelezen heb. Natuurlijk deel ik dan ook mijn recensie daarvoor met jullie!

Zoals het eerste boek, begint ook Break a Leg met een proloog in het "nu" om dan terug te springen na twee jaar eerder. Elk boek gaat dus over een schooljaar, wat op zich wel leuk is.
Door die proloog was ik ook onmiddellijk nieuwsgierig naar wat er nu allemaal gaat gebeuren als de volgende twee schooljaren om zijn. Helemaal omdat het ook nu weer heel spannend was! Maar.. Ja, daar moeten we nog even op wachten.

Hoe dan ook!

Gedurende de eerste hoofdstukken worden de gebeurtenissen uit Truth or Dance aangehaald. Dit gebeurde op een erg aangename manier. Omdat ik de boeken onmiddellijk na elkaar gelezen had, kon dit al eens een irritatiepuntje worden zoals ik bij andere series kan hebben, maar dat is niet het geval. Duimpje omhoog voor Chinouk Thijssen!

Ook deze keer bleef ik naar aanwijzingen zoeken, probeerde ik de dader te vinden maar elke keer als ik dacht dat ik iets op het spoor was.. Ja, dan gebeurde er weer iets om duidelijk te maken dat ik het fout had. Dit zorgde er echt wel voor dat ik met het verhaal bezig bleef en het dus ook heel snel uitgelezen had.

Het enige minpuntje is eigenlijk dat ik mezelf niet kon vinden in het romantische luikje van het verhaal. Het begon mooi en realistisch, maar ik miste toch een aantal stappen waardoor de relatie nep aanvoelde. Ik denk dat dit komt doordat de focus van het boek helemaal niet daarop ligt, waardoor we dus automatisch groei op romantisch gebied wat missen. Wel jammer, want het kon meer dimensie geven aan de personages.

Ook in dit deel werd de eetstoornissen die duidelijk aanwezig zijn niet echt op een correcte manier aangepakt naar mijn gevoel...

3,5 / 5!

Het einde van dit boek maakte me alvast enorm nieuwsgierig naar het derde en laatste deel in deze reeks. Ik kan niet wachten om te ontdekken wie achter de berichtjes en gebeurtenissen zit!

Reacties op: Alweer in één ruk uitgelezen!

143
Break a Leg - Chinouk Thijssen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners