Meeslepende familiesaga
Voor HarperCollins Holland en World of Romance heb ik dit boek mogen lezen in ruil voor mijn eerlijke recensie, waarvoor dank!
De Bloemendochters van Tessa Collins is het eerste deel in een nieuwe serie over een meeslepende familiesaga met vijf vrouwen, vijf continenten en één familiegeheim. Dalia bracht de zomers door met haar familie op Blooming Hall, het landgoed van haar grootouders in Cornwall. Wanneer haar oma onverwachts overlijdt, komen Dalia en haar vier nichtjes samen op het landgoed. Daar doen ze een schokkende ontdekking over Dalia haar vader. Zijn identiteit was jarenlang een raadsel, maar deze brief lijkt een begin te zijn van de zoektocht.
Dalia voelt zich leeg en kan haar draai niet vinden en besluit hals over de kop naar Mexico te vertrekken op zoek naar haar vader. Eenmaal aangekomen in het land waar haar roots liggen volgen gebeurtenissen en ontmoetingen elkaar snel op. Zal Dalia haar vader vinden en het geheim ontraadselen?
In het begin maak je kennis met veel verschillende mensen, waardoor het misschien wat lastig inkomen is. Deze informatie lijkt wel belangrijk te zijn voor de vervolgboeken. Eenmaal aangekomen in Mexico wordt het verhaal een stuk duidelijker en leest het snel en lekker weg. Daarnaast komt er nog een tweede tijdlijn in het boek, namelijk van haar moeder 29 jaar geleden. Door beide tijdlijnen krijg je een goede indruk van het verhaal van beide kanten. Dit bouwt de spanning goed op.
Het boek is beeldend geschreven en daardoor krijg je een goede indruk van het mooie land en de cultuur, maar ook van de emoties van het hoofdpersonage. Je leeft mee met de zoektocht naar haar vader en het verleden van beide ouders.
Eén minpuntje van de vertaling van dit boek is dat er af en toe Engelse woorden niet zijn vertaald, maar schuingedrukt. Woorden als “mum” en “dad” worden gebruikt. Dit kan als irritant worden beschouwd.
Al met al is dit boek een echte aanrader, zeker voor de liefhebbers van De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Dit is het eerste boek dat ik heb gelezen van Tessa Collins, maar zeker niet de laatste. Ik kijk uit naar de volgende boeken in deze reeks over de andere nichtjes!