Healing fiction

kayleighbeets kayleighbeets
24 mrt 2025

De Cherry Blossom Bookshop (Takuya Asakura)

Bedankt @harpercollins_holland voor het mogen lezen van dit e-book!

In De Cherry Blossom Bookshop stappen we een kleine, bijna magische boekwinkel binnen waar niet alleen boeken worden verkocht, maar ook troost, hoop en levenslessen. Verschillende personages komen er langs met hun eigen problemen, en stukje bij beetje laat de auteur zien hoe verhalen mensen kunnen verbinden. De boekwinkel zelf voelt als een veilige haven: zo’n plek waar je even ademhaalt en de wereld een beetje lichter wordt.

Dit boek heeft zo’n zachte, warme vibe die je meteen omarmt. De sfeer is rustig, vriendelijk en perfect voor lezers die houden van een cosy verhaal met een vleugje wijsheid. Het concept vind ik mooi: een boekwinkel die levens raakt en mensen net dat duwtje in de rug geeft dat ze nodig hebben.

Toch merkte ik dat ik soms wat afstand voelde tot de personages. Ik keek mee in hun levens, maar voelde ze niet altijd echt. Dat maakte dat ik er iets minder in werd meegenomen dan ik had gehoopt. Misschien komt het door de vertaling, want de emoties kwamen net wat minder goed binnen.

Ondanks die afstand vond ik het nog steeds een mooi en vriendelijk verhaal dat je een rustig gevoel geeft. Perfect voor wie zin heeft in iets liefs, zachts en hoopvols.

Kortom: een warm boek met een prachtig idee, maar voor mij zonder diepe emotionele klik.

Meer recensies van kayleighbeets