Heerlijke ziekenhuis feelgood

kayleighbeets 28 maart 2025
Samenvatting
In Operatie Liefde van Madelon van Tilborg maakt Mia Prins een drastische keuze: ze wil voorgoed breken met haar verleden en begint opnieuw in Zeeland, waar ze aan de slag gaat als chirurg in opleiding. Het rustige kustplaatsje lijkt precies wat ze nodig heeft om haar leven op de rails te krijgen. Ze vindt een fijn huis, maakt nieuwe vrienden en voelt zich steeds meer thuis in haar nieuwe bestaan. Maar dan is er nog Jack, haar knappe opleider, met wie de vonken al snel overslaan. Terwijl de liefde tussen hen opbloeit, begint Mia te twijfelen: kan ze haar geheim verborgen houden? Haar verleden dreigt alles te verpesten: haar relatie met Jack, haar carrière en het leven dat ze zo zorgvuldig heeft opgebouwd. Wie is Mia eigenlijk echt? En zal Jack haar ooit kunnen vergeven als de waarheid aan het licht komt?

Review
Operatie Liefde is precies wat ik hoopte: een heerlijke feelgood met een vleugje drama, waarin romantiek en zelfontdekking centraal staan. Ik vond het geweldig hoe Madelon van Tilborg de ziekenhuissetting wist te verweven met de persoonlijke worstelingen van Mia. Het voelde soms alsof ik naar een Nederlandse versie van Grey’s Anatomy keek, compleet met medische hectiek, prille liefde en een vleugje spanning. Mia’s reis naar een nieuw leven en de uitdagingen die daarbij komen kijken, raakten me echt. Ze is zo’n personage waar je vanaf het begin mee meeleeft: vastberaden maar ook kwetsbaar.

De chemie tussen Mia en Jack spat van de pagina’s. Hun interacties zijn scherp, flirtend en af en toe hartverwarmend. Natuurlijk is het verhaal enigszins voorspelbaar, zoals bij veel feelgoodromans, maar dat deed niets af aan mijn leesplezier. Het is juist die herkenbare opbouw die het zo fijn maakt. Daarnaast vond ik de bijpersonages leuk en goed uitgewerkt, wat het verhaal nog meer diepte gaf.

Kortom, Operatie Liefde is een aanrader voor iedereen die houdt van romantiek met een vleugje spanning, een intrigerend geheim en herkenbare worstelingen.

Meer recensies van kayleighbeets