Spannend én actueel

Kelizabeth 27 mei 2025
Na de eerste pagina’s moest ik naar een werkafspraak en vroeg ik me af waarom ik me zo gejaagd voelde. Toen realiseerde ik me dat dit door De Schaduwvrouw kwam, want je leeft vanaf de eerste pagina intens mee met de hoofdpersoon die in een beklemmende nachtmerrie is beland.

Ik hou van de structuur van dit boek; het heden (met het politieonderzoek) dat zich afwisselt met het verleden. Het is ook echt een boek in de tijdsgeest van nu, met maatschappelijke thema’s die het verhaal relevant maken. In hoeverre maak je als moeder bijvoorbeeld echt je eigen keuzes? Maar ook de opmars van rechts, bedreigingen aan het adres van politici en gelijkwaardig ouderschap komen aan bod.

Het meest genoot ik van de dynamiek (en soms hypocrisie) binnen vrouwenvriendschappen. Het is een boek dat je niet alleen nagelbijtend verder wil lezen maar dat je ook aan het denken zet over actuele thema’s.

Kortom; een aanrader!