Heerlijke feelgood!
Waarover gaat dit boek?
Hazel , rom-comauteur, beland na een scheiding in een dipje. Een echte writer’s block. De uitgever zit haar achter de veren om toch maar die deadline te halen én op de koop toe wordt ze uit haar appartement gezet. Heel onbezonnen koopt ze via een veiling een huis in Story Lake. Bestie én agent Zoëy wordt opgetrommeld om mee naar Story Lake te gaan.
Het huis blijkt toch minder charmant te zijn en vooral veel werk. Gelukkig is Story Lake bezaaid met knappe en kundige aannemers. Eén daarvan is Campell Bishop. Heel vaardig, héél knap maar helaas ook heel chagrijnig. Het bedrijf zit in niet zo’n beste papieren dus samen met zijn 2, knappe, broers nemen ze de klus aan.Hazel heeft onmiddellijk inspiratie gevonden voor een nieuw boek. Ze haalt die, bij wie anders, Grumpy Campbell. Wat voor komische, geladen, romantische scenes zorgt!
Oh ja, en er is een wasbeer!
Oordeel:
Wat kan ik zeggen. Een GEWELDIG boek! Lucy zorgt niet alleen voor de spicy, romantische verhaallijnen. Story of my life is ook nog eens grappig. Ik heb mezelf meermaals betrapt op hardop lachen.
Ze schuwt ook de serieuzere onderwerpen niet: scheiding, trauma, fysieke beperking na een ongeluk. Ook deze kwamen aan bod maar werden met het nodige respect gebracht.
Haar personages heeft ze wederom tot in detail uitgewerkt. Was het niet voor de (denkbeeldige) looks van Cam, dan was het wel voor zijn zorgzaam karakter. En hij leest ook nog eens. Enter ideale bookboyfriend! Doordat het verhaal in dubbele POV is geschreven worden beide hoofdpersonages voldoende uitgelicht.
Niet alleen de personages maar ook het plaatsje ‘Story Lake’ wordt geprezen als ware het een reisfolder. Enkeltje naar Story Lake? Graag! Het lijkt me zo een gezellig dorp! Door de beeldende manier van schrijven waan je jezelf tijdens het lezen ter plaatse. Heerlijk gewoon!
En dan heb je Bertha. Lang leve wasberen! Die rol lijkt misschien bizar. Maar ze paste gewoon in het verhaal!
Als laatste: de cover! Net als het verhaal is dit een weer een pareltje! De kleuren en die sprayed edges! Ik hou ervan! Evenveel als van de binnenkant van de cover. Een kaart van het plaatsje en natuurlijk… Bertha!
Ik kijk al uit naar een volgend deel!
Favo quotes:
‘Inspiratie raakte me als een vis tegen het hoofd’
‘Lezers gingen een vredige dood sterven door Campbell Bischop’
‘Er bevonden zich werklaarzen en hondenpoten vlak voor mijn blote tenen. Een vreemde kleine familie van voeten in de keuken van een vrijgezelle chaoot’
‘De krekels en de boomkikkers zongen een zomerperiode waar een compleet leger van vuurvliegjes op dansten’
‘Wat ben je toch een braaf meisje, Trouble’
Oh ja, en er is een wasbeer!
Oordeel:
Ik kijk al uit naar een volgend deel!
Favo quotes:
‘Inspiratie raakte me als een vis tegen het hoofd’