Ook leuk voor moeders

Als je moeder bent van een zoon die eigenlijk niet wil lezen, maar jij vindt dat hij dat wel zou moeten doen, dan ben je net als Mam in Het leven van een loser (en net als mij). Ik kocht dit boek voor mijn zoon voor de zomervakantie. Hij wil het niet lezen, dus dacht ik : nou dan lees ik hem wel. Kijken wat het is. Er ging een wereld voor me open.

Dit boek is zo grappig en zo herkenbaar, ik heb hardop gelachen. Als je dit jaar op vakantie gaat met familie dan raad ik hem aan als lichte kost. Je hebt hem zo uit.

Bram (hoofdpersoon een jongen van een jaar of 12) moet mee op vakantie met zijn hele familie. Ze gaan naar het vakantiehuis waar zijn moeder vroeger heen ging met haar familie toen ze nog jong was, maar de hele familie gaat mee en die is inmiddels veel groter dan toen. Een grote groep mensen van verschillende leeftijden en een beroemde hond in een veel te klein huis op een saai eiland. Alles gaat mis, ze komen in situaties terecht die je van te voren niet had voor kunnen stellen.
Als je denkt dat je eigen vakantie in het water is gevallen, lees dan dit 's avonds in de voortent, als je zoon slaapt. Zo erg kan het allemaal niet zijn, je vrolijkt geheid op.

Ik heb nu alleen een probleem, want ik ben betrapt. Mijn zoon heeft het boek afgepakt, ik mag zoiets niet lezen. Ik moest verdorie nog maar 2 bladzijden...

Meer recensies van kimberley-finlay