Liften naar de hemel

kimberley-finlay 17 november 2025
Heel bijzonder boek. Het leest snel en makkelijk, maar het thema is zwaar en verdrietig.
Je wordt meegezogen in de belevingswereld van een jongen van 16 jaar. Hij maakt hele nare dingen mee en is wanhopig op zoek naar liefde en sturing, maar de mensen die hem dat zouden moeten geven, begrijpen hem niet en slaan de plank finaal mis.
Desondanks blijft hij proberen zijn best te doen en geniet hij van alle kleine lichtpuntjes.
De hoofdpersoon leert gelukkig ook leuke mensen kennen, zoals de peuter van het gezin waar hij logeert, de zoon van de dominee en een dakloze indiaan.
Ondanks zijn zware leven, is hij natuurlijk ook gewoon een puber en maakt hij ook leuke dingen mee.
Ik heb ook hardop moeten lachen om zijn streken. Daarom voelde het voor mij niet als een loodzwaar boek.

Ik hou van die malle jongen en zal zijn verhaal niet snel vergeten.

In dit boek komt seksueel misbruik, geweld tegen kinderen en dieren voor en als je erg christelijk bent is het ook niks voor je.

Meer recensies van kimberley-finlay

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.