Een duistere, verslavende romantasy die je ademloos achterlaat
Saeris Fane heeft nooit naar macht verlangd. Ze hoefde geen hof dat haar naam fluistert, geen kroon die zwaar op haar hoofd rust. Maar nu ze tot koningin van het vampierhof is gekroond, weet ze één ding zeker: dit leven, deze verantwoordelijkheid, past haar niet. Haar hart ligt in haar thuisland, waar haar broer haar nodig heeft. Alleen staat er een zekere dood op haar te wachten als ze opnieuw via het kwikzilver probeert terug te reizen. Er blijft haar maar één keuze over: iemand anders in haar plaats sturen… wéér.
Kingfisher van de Ajun-poort heeft veldslagen gewonnen en nachtmerries doorstaan, maar de terugreis naar Zilvaren met niemand minder dan Carrion Swift blijkt misschien wel zijn zwaarste uitdaging tot nu toe. Carrion lijkt namelijk niet in staat zijn mond te houden, iets wat Kingfishers geduld tot het uiterste drijft. En in de nauwe, schemerige steegjes van de stad loeren gevaren die zelfs hij niet had voorzien.
Als Kingfisher zijn missie wil volbrengen én ooit wil terugkeren naar de persoon die zijn hart vasthoudt, zal hij de onvoorspelbare smokkelaar in toom moeten houden… en elk risico moeten trotseren dat Zilvaren voor hen in petto heeft.
Mijn ervaring:
FANTASTISCH. Wat een meeslepend, verslavend en prachtig vervolg op deze fantasyserie. Callie Hart schrijft met een levendige, bijna filmische stijl; personages, omgevingen en gebeurtenissen komen zó rijk tot leven dat je het verhaal voor je ogen ziet afspelen. Brimstone sluit direct aan op het einde van deel één, dus de serie moet zeker in volgorde gelezen worden. Een korte terugblik was welkom geweest, ik moest in het begin even graven naar de details, maar de rustigere start helpt je soepel terug het verhaal in. Na die eerste hoofdstukken is stoppen simpelweg onmogelijk.
Het verhaal van Saeris en Kingfisher gaat verder, en beide hoofdpersonages krijgen nog meer diepgang door de onthullingen over hun verleden. Saeris is inmiddels uitgegroeid tot een echte queen, en de spanning tussen haar en Kingfisher spat werkelijk van de pagina’s. Doordat je vanuit beide perspectieven leest, weet Callie Hart het onderlinge spanningsveld én de opbouw naar de actie perfect te doseren. Hierdoor ontstaat een compleet en gelaagd beeld van alles wat er speelt.
Samen worden Saeris en Kingfisher geconfronteerd met een duister gevaar dat verval verspreidt. De uitdagingen waar ze voor staan vergen moed, vastberadenheid en hoop. Tussen alle dreiging door zorgt Carrion voor hilarische momenten, zijn constante gekwebbel tegen Kingfisher is een heerlijk luchtige tegenhanger van de duistere, mysterieuze sfeer. Ook de lust, passie en liefde tussen Saeris en Kingfisher geven het verhaal extra intensiteit en balans; ze vormen een perfecte emotionele tegenpool voor alle spanning en duisternis.
De gebeurtenissen en wendingen vloeien naadloos in elkaar over, waardoor het verhaal wederom getuigt van sterke opbouw en doordachte plotlijnen. Het enige minpunt? De cliffhanger aan het eind, waardoor je meteen smacht naar deel drie.
Brimstone is een indrukwekkende, verslavende en prachtig geschreven pageturner. Saeris en Kingfisher krijgen meer gelaagdheid, het plot zit strak in elkaar en de mix van duisternis, magie, spanning, passie en actie is werkelijk perfect. Een absolute MUST-READ voor elke romantasy-liefhebber.
Mijn ervaring: