Een roadtrip vol chaos, humor en liefde die recht het hart in rijdt
Een chaoot. Een controlefreak. Eén roadtrip die alles op z’n kop zet. Liefde duikt soms op waar je ’m het minst verwacht…
Maddie Rogers is impulsief, luidruchtig en altijd in voor een karaokeavond. Simon Collier is haar totale tegenpool: geordend, rustig en het liefst thuis met een koelkast die hij, uiteraard, alfabetisch heeft ingedeeld. Toch zijn ze al jaren elkaars beste vrienden. Wanneer Maddie wordt uitgenodigd voor de bruiloft van haar beste vriendin, kan ze haar geluk niet op. Tot blijkt dat ze zonder date moet verschijnen en deze bruiloft alles behalve standaard is. Het bruidspaar vraagt namelijk of hun gasten hun allereerste roadtrip willen herbeleven. Wanhopig en een tikje roekeloos vraagt Maddie Simon mee. Wat begint als een praktische oplossing, verandert al snel in een reis vol herinneringen, verrassende wendingen en gesprekken die ze al jaren uit de weg gaan. Terwijl de kilometers onder hen verdwijnen, worden de grenzen tussen vriendschap en iets méér steeds vager… Zal deze roadtrip hen terugbrengen naar huis zoals ze vertrokken zijn? Of juist naar iets waar ze nooit om durfden te vragen?
Mijn ervaring:
Geweldig! Wat een heerlijke, hilarische en hartverwarmende feelgood.Knettergek van jou is zo’n friends-to-lovers-roman die je in één ruk uitleest en waarin je jezelf compleet verliest. Tijdens deze sprankelende roadtrip reis je met Maddie Rogers en Simon Collier mee, en geloof me: je wilt geen moment uitstappen. Courtney Walsh schrijft met een vlotte, levendige pen vol sfeer, emotie en warmte. Haar humor houdt het verhaal licht en luchtig, waardoor je van begin tot eind geniet.
De twee hoofdpersonages, Maddie en Simon, zijn elkaars totale tegenpolen en dat werkt fantastisch. Hun verschillen zorgen niet alleen voor hilarische situaties, maar ook voor een prachtig contrast dat hun hechte vriendschap extra diepte geeft. Zowel de hoofd- als bijpersonages voelen realistisch, sympathiek en divers aan. Courtney Walsh weet emoties en onderlinge spanningen zó overtuigend te beschrijven dat je niet anders kunt dan met ze meeleven en ze in je hart sluiten.
Het verhaal begint wanneer Maddie nét gedumpt is en voor de bruiloft van haar beste vriendin ineens zonder date zit. Omdat dit geen gewone bruiloft is, maar een roadtrip, vraagt ze haar beste vriend en geboren controlefreak, Simon mee. Hij zegt meteen ja, al draagt hij al jaren gevoelens voor haar mee. Wat volgt is een hartverwarmende, dolkomische en verrassend emotionele reis. Door slimme terugblikken ontdek je hoe hun vriendschap zich de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld, en langzaam maar zeker verschuift er iets tussen hen… Meer verklap ik niet, behalve dat het onvergetelijk wordt.
Knettergek van jou is een heerlijke, warme feelgood vol humor, romantiek en een roadtrip die zowel chaotisch als prachtig is. De afwisseling tussen het heden en terugblikken naar het verleden geeft het verhaal extra diepgang, terwijl de schrijfstijl licht, vlot en beeldend blijft. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van friends-to-lovers, humor, hart en pure feelgoodmagie.
Mijn ervaring: