Een gevaarlijk kat-en-muisspel vol dreiging en verlangen
Wanneer de zus van haar beste vriendin spoorloos verdwijnt, weigert Laura aan de zijlijn te blijven staan. Tegen alle waarschuwingen in besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan. Haar zoektocht leidt naar NOVA INVEST, het bedrijf waar alles begon en waar meer verborgen wordt gehouden dan goed is. Om dichter bij de waarheid te komen, neemt Laura er tijdelijk een baan aan. Al snel stuit ze op aanwijzingen die haar recht in de richting van een stalker wijzen. Maar wat begint als een vastberaden zoektocht, verandert in een gevaarlijk kat-en-muisspel. Want deze man is slimmer, meedogenlozer en dichterbij dan ze ooit had kunnen vermoeden.
Terwijl de dreiging toeneemt, krijgt Laura onverwachte steun van haar knappe en irritant zelfverzekerde – baas. Samen proberen ze de stalker te ontmaskeren. Maar hoe dieper ze graven, hoe groter het risico. En tussen alle spanning door lopen niet alleen de gevaren hoog op… maar ook de gevoelens. Hoe ver durf je te gaan als de jager plotseling zelf het doelwit wordt?
Mijn ervaring:
Wat een heerlijk spannend tussendoortje: een pakkend kat-en-muisspel waarin niets is wat het lijkt. Vanaf de eerste pagina is de dreigende sfeer tastbaar. Sabine Zwaan weet deze spanning gedurende het hele verhaal mooi vast te houden en steeds verder op te bouwen. Ze heeft een vlotte, toegankelijke en fijne schrijfstijl, met korte hoofdstukken en heldere dialogen die het tempo hoog houden.
Laura is een sterk hoofdpersonage. Haar vasthoudendheid en loyaliteit maken haar sympathiek, maar haar enorme koppigheid zorgt voor de nodige risico’s. Ze handelt snel vanuit emotie en rechtvaardigheidsgevoel, wat voor herkenning zorgt en haar menselijk maakt. Niels, haar baas, krijgt steeds meer diepgang naarmate het verhaal vordert. Hij is zelfverzekerd, scherp en soms wat irritant overtuigd van zijn eigen gelijk, maar ook beschermend en betrokken. Hun dynamiek en het spanningsveld tussen hen voegen niet alleen romantische spanning toe, maar laten ook zien hoe vertrouwen langzaam groeit. De stalker blijft een schimmige, dreigende aanwezigheid, wat de spanning versterkt en mentaal verstikkend werkt.
Het verhaal heeft een sterke opbouw. Wat begint als een persoonlijke zoektocht naar antwoorden, ontvouwt zich tot een gevaarlijk spel. De aanwijzingen en puzzelstukjes worden gedoseerd prijsgegeven, waardoor je als lezer actief meedenkt over wie erachter zit. Het tempo ligt hoog, maar er wordt ook voldoende tijd genomen voor de ontwikkeling van de personages en hun emotionele reacties. Daardoor voelt het verhaal gelaagd en niet oppervlakkig. Thema’s als vertrouwen, manipulatie, moed en de dunne lijn tussen controle en obsessie zijn mooi verweven in het geheel.
Tijdens het lezen werd ik echt meegezogen in Laura’s strijd. Ik voelde haar frustratie, haar angsten en haar groeiende vastberadenheid. De combinatie van spanning en subtiele romantiek maakt dit tot een origineel en sterk tussendoortje.
Gevaarlijk dichtbij is een spannende, meeslepende en sterke thriller. Het is vlot, levendig en fijn geschreven, en vanaf de eerste pagina is de dreiging en beklemming voelbaar. De gelaagde personages, de manier waarop het verhaal zich ontvouwt, de steeds nieuwe puzzelstukjes en de subtiele romantiek maken dit tot een indrukwekkend tussendoortje.
Mijn ervaring: