Spicy romance met hart en diepgang

KimCoenen85 KimCoenen85
10 mrt 2026

Emma houdt van structuur, rustige theemomenten en Japanse poëzie. Avontuur? Liever niet.
Toch zegt ze ja wanneer haar flamboyante huisgenoten Valerie en Minou haar om een kleine gunst vragen. Onschuldig, toch? Tot blijkt dat haar vriendinnen high-end escorts zijn en Emma plots een cruciale rol speelt in hun wereld.
Een invloedrijke zakenman heeft dringend een perfecte echtgenote nodig voor een exclusief diner met een Japanse delegatie. Iemand die stijlvol is, haar zenuwen in bedwang houdt én vloeiend Japans spreekt. En laat dát nu precies Emma zijn.
Voor ze het beseft, verruilt ze haar veilige routine voor een designerjurk, een chic diner en een man die minstens zo intrigerend is als gevaarlijk aantrekkelijk. Eén avond. Eén rol. Wat kan er misgaan?

Mijn ervaring:
Wat een heerlijk en spicy tussendoortje. Het verhaal combineert zinderende aantrekkingskracht met verrassend veel emotionele diepgang. Aletta Smit heeft een directe, sensuele en vloeiende schrijfstijl die meteen prettig leest. Ze kruipt dicht op Nora’s huid en weet haar gedachten en verlangens helder en voelbaar te beschrijven. Wat ik vooral knap vind, is dat de spanning niet alleen zit in de uitgesproken momenten, maar juist ook in stiltes, blikken en Nora’s innerlijke strijd. Daardoor voelde ik als lezer constant een onderhuidse spanning. De zintuiglijke beschrijvingen versterken de chemie en zorgen ervoor dat je volledig met Nora meeleeft.

De personages zijn realistisch, overtuigend en psychologisch gelaagd. Nora is geen doorsnee hoofdpersoon. Haar drang naar vrijheid komt voort uit angst voor kwetsbaarheid en het verliezen van controle. Dat maakt haar menselijk en begrijpelijk. Je voelt waarom ze bepaalde keuzes maakt, zelfs als die haar in lastige situaties brengen. Jesse vormt daarin een sterke tegenhanger. Hij is gesloten, intens en een man van weinig woorden. Juist dat maakt hem intrigerend en zorgt ervoor dat je als lezer wilt ontdekken wat er onder zijn stille buitenkant schuilgaat.

De opbouw is strak en het tempo ligt hoog, wat perfect past bij een tussendoortje. Toch voelt het nergens gehaast. Elke scène draagt bij aan de groeiende spanning en de ontwikkeling tussen de personages. De balans tussen emotionele groei en fysieke aantrekkingskracht is sterk, waardoor het verhaal meeslepend en geloofwaardig blijft. Daarnaast verwerkt de auteur thema’s als verbinding, zelfbescherming en de kwetsbaarheid van echte intimiteit op een natuurlijke manier. Dat gaf het verhaal voor mij meer diepgang dan ik vooraf had verwacht.

Speel met me is een intense, verleidelijke en verrassend gelaagde spicy romance. De sensuele schrijfstijl, de sterke en geloofwaardige personages en de emotionele onderlaag maken dit tot veel meer dan alleen een spicy verhaal. Het is een tussendoortje dat je niet alleen vermaakt, maar je ook echt weet te raken.

Meer recensies van KimCoenen85