Zussenliefde met scherpe randjes

KimCoenen85 22 februari 2026
Het verhaal verraste me vanaf de eerste pagina en liet me daarna niet meer los. Wat begint met de vondst van Beth in de sneeuw op nieuwjaarsdag, ontvouwt zich tot een gelaagde en verrassend scherpe YA-thriller waarin niets is wat het lijkt. Terwijl haar zussen Jo, Meg en Amy proberen te achterhalen wat er écht is gebeurd, worden oude spanningen, verborgen jaloezie en pijnlijke geheimen langzaam blootgelegd.

Katie Bernet schrijft vlot en beeldend, met korte hoofdstukken en wisselende perspectieven die het tempo hoog houden. Ik merkte dat ik telkens dacht: nog één hoofdstuk, om vervolgens weer 4 hoofdstukken verder te zijn. De schrijfstijl is toegankelijk maar gelaagd; onder de spanning schuilt een scherpe blik op familiebanden, identiteit en de invloed van sociale media. De personages voelen levensecht aan: geen perfecte zussen, maar jonge vrouwen met dromen, fouten en rafelranden. Juist dat maakt het verhaal zo overtuigend.

De opbouw zit slim in elkaar. Door subtiele hints en goed geplaatste onthullingen bleef ik constant twijfelen aan mijn eigen vermoedens. Wie sprak de waarheid? Wie hield iets achter? Die voortdurende spanning zorgde ervoor dat het verhaal onder mijn huid kroop.Wat mij het meest bijblijft, is hoe Katie Bernet een klassiek gegeven een moderne, donkere draai geeft en daarmee een verhaal neerzet dat zowel spannend als emotioneel raakt.

Beth is dead is meer dan een whodunnit; het is een verhaal over zussen, loyaliteit en de prijs van geheimen. Een meeslepende, eigentijdse thriller die bewijst dat YA intens, gelaagd en verslavend kan zijn.

Meer recensies van KimCoenen85