Glow: een vurige strijd tussen schaduw en zelfliefde

KimCoenen85 20 februari 2026
Wat een verslavend, intens en emotioneel vierde deel in de Plated Prisoner-serie. Glow voelt als een verhaal dat onder je huid kruipt en daar blijft zitten. Vanaf de eerste pagina voelde ik Aurens innerlijke strijd en groei zó sterk dat ik haar pijn, kracht en vastberadenheid bijna zelf beleefde.

De schrijfstijl van Raven Kennedy is rauw, poëtisch en meeslepend tegelijk. Ze weet emoties prachtig te verwoorden, waardoor de band tussen Auren en Slade niet alleen voelbaar is, maar echt leeft. Hun dynamiek is complex, donker en tegelijk hoopvol, precies wat deze romantasy zo verslavend maakt.

De verhaallijn bouwt langzaam op en voelt meer als een overgang naar iets groters, met veel focus op karakterontwikkeling, politieke spanningen en innerlijke groei. Sommige stukken zijn rustiger, maar juist daardoor krijgen de personages en hun keuzes meer gewicht. Het einde daarentegen? Intens, krachtig en veelbelovend: het laat je achter met een hart dat sneller klopt en een enorme behoefte aan het volgende deel.

Thema’s als vrijheid, trauma, zelfwaarde en het losbreken uit manipulatie staan centraal. Auren is geen passieve heldin meer, maar een vrouw die haar eigen kracht ontdekt en weigert zich nog langer te laten gebruiken.

Glow is misschien niet het meest actievolle deel, maar wel één van de meest emotionele en betekenisvolle. Het is een verhaal over heling, kracht en het durven kiezen voor jezelf. En juist daarom blijft dit boek nagloeien, lang nadat je de laatste pagina hebt omgeslagen.

Meer recensies van KimCoenen85