Een enorm actievol, spannend en indrukwekkend vervolg

KimCoenen85 11 september 2025
De herinneringen van gisterenavond zitten nog vers in mijn geheugen, toch zou ik nu niets liever willen dan een eind wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Ik heb mezelf net in de spiegel gezien, weet ik zeker dat ik door het lint ga als iemand me vandaag lastig gaat vallen. Ik werp een blik uit het raam en zie dat de maan nog steeds hoog aan de hemel staat.
Grace ontdekt dat ze is gebeten. De twee kleine puntjes in haar nek laten dit zien, maar ze heeft geen idee wie dit gedaan kan hebben en wanneer. Was het Jaxon? Heeft ze nu het eeuwige leven? Of is het voorbij? Zullen ze ooit nog samen zijn?

Mijn ervaring:
Wat een heerlijk, pakkend, spannend en levendig vervolg van de serie. Tracy Wolff heeft een levendige, krachtige en vlotte schrijfstijl. Hierdoor ga je compleet in de wereld en de academie op waar het waant van de vampiers, draken en weerwolven. Daarbij heeft het verhaal een vlot tempo in de verhaallijn en zit er, zeker in dit tweede deel, veel actie en spanning.

Ook dit deel volgen we de tiener Grace die na een traumatische gebeurtenis in Alaska bij haar oom en nichtje gaat wonen. De personages zijn, ondanks dat het mystieke en magische wezens zijn, ook als echte tieners neergezet en komen de gebruikelijke tienerproblemen naast het fantasieverhaal ook op toffe wijze aan bod. Terwijl de meeste andere personages in deel één nog iets geheimzinnigs en mysterieus hadden, krijgt Grace eindelijk de antwoorden en wordt ze zich bewust in welke wereld ze beland is.

Het verhaal gaat verder waar deel één eindigde en gaat verder waar de cliffhanger stopte. Aangezien ik de delen vrij snel achtereen lees, zit ik zonder moeite weer compleet in het verhaal en waan ik me bij Grace op de Academy. Eindelijk worden de vragen beantwoord, die je in deel één kreeg en daarbij weet Tracy Wolff direct er een spannend, actievol en krachtig tweede deel van te maken waarin ontzettend veel gebeurd. Het verhaal begint echt diepgang te krijgen en steeds meer wordt duidelijk over de wereld en de verhoudingen en het spanningsveld tussen de verschillende personages en wezens. Tot aan het einde blijft het spannend na de afloop. Ik ben erg verrast over dit toffe, krachtige en spannende tweede deel. Ik kijk nu al uit naar de volgende twee delen.

Crave 2 is een enorm actievol, spannend en indrukwekkend vervolg van deze pakkende en heerlijke Romantasy YA-serie. Tracy Wolff heeft een levendige, vlotte en fijne schrijfstijl en je waant je op de academie bij Grace en alle magische en duistere wezens. In dit deel krijg je antwoorden en volgt er veel actie, spanning en krijgt het verhaal meer diepgang. Echt een sterk en indrukwekkend tweede deel.

Meer recensies van KimCoenen85