Een magisch en meeslepend slotstuk vol intriges en fae-magie

KimCoenen85 31 december 2025
Emily Wilde staat aan de vooravond van haar gevaarlijkste academische uitdaging tot nu toe: het bestuderen en overleven van een fae-koninkrijk van binnenuit, als koningin. Samen met haar verloofde Wendell Bambleby raakt ze verwikkeld in een web van verraderlijke intriges, oude magie en dodelijke machtsspelletjes. Wendells meedogenloze stiefmoeder heeft een vernietigende vloek uitgesproken, en alleen door Wendells magie te combineren met Emily’s diepgaande kennis van verloren verhalen maken ze kans op redding. Maar in het rijk van de fae is niets wat het lijkt, en elke fout kan alles kosten wat hun lief is.

Mijn ervaring:
Wat een heerlijk, betoverend vervolg op de serie. Heather Fawcett weet me opnieuw moeiteloos mee te nemen naar het fae-rijk en laat het verhaal naadloos aansluiten op de twee voorgaande delen. De combinatie van de gebeurtenissen in het leven van koningin Emily en koning Wendell met Emily’s dagboekfragmenten en haar academische project, ditmaal bekeken vanuit haar rol als koningin, werkt wederom bijzonder goed en geeft het verhaal extra diepgang.

De personages voelen inmiddels vertrouwd aan, waardoor je direct weer helemaal in het verhaal zit. Daarnaast maken enkele nieuwe personages hun intrede, die met veel finesse worden neergezet. Dit komt vooral door Emily’s analytische blik, waarmee zij zowel de gebeurtenissen als de personages observeert. Juist deze invalshoek blijft een sterke en unieke toevoeging aan de serie.

Dit derde deel is zonder twijfel het spannendste en meest actievolle boek van de reeks, en daarmee ook mijn favoriete deel. In het koninkrijk stapelen de problemen zich op: onschuldige ogende wezens blijken gevaarlijker dan gedacht en er rust een duistere vloek op het fae-rijk. Emily en Wendell moeten alles op alles zetten om deze te doorbreken. De vele verhaallijnen zijn zorgvuldig met elkaar verweven, waardoor het geheel compleet aanvoelt en van begin tot eind blijft boeien.

Emily Wilde 3 - Compendium der verloren verhalen is een magisch, meeslepend en indrukwekkend slotstuk. Terwijl Emily en Wendell hun weg proberen te vinden als heersers, raken ze verwikkeld in verraderlijke intriges, oude magie en dodelijke machtsspelletjes. Het levendige en beeldende verhaal maakt dat je het verhaal zo voor je ogen ziet afspelen. Deze serie is absoluut een aanrader.

Meer recensies van KimCoenen85