Een helder en inspirerend boek dat je écht laat nadenken
Durf opnieuw te denken. In een wereld vol snelle meningen en instant-adviezen helpt dit boek je om weer écht zelf te denken.
Van de auteur van Socrates op Sneakers komt een fris, scherp en speels boek over zelfonderzoek – vol denkgereedschap om je eigen aannames te bevragen en jezelf betere vragen te stellen.
Na het lezen kun je:
• je denkfouten en vooronderstellingen herkennen
• piekeren omzetten in productief denken
• helderder, eerlijker en preciezer denken – én uitleggen
Geen zweverige zelfhulp, maar praktische filosofie die je uitdaagt om jezelf steeds opnieuw uit te vinden. Want weten wat je denkt, waarom je denkt en waar je echt voor staat dat is pas vrijheid.
Mijn ervaring:
Wat een tof, leerzaam en inspirerend boek! Elke Wiss schrijft helder, vlot en toegankelijk, waardoor je haar verhaal moeiteloos kunt volgen, zelfs wanneer ze de diepte induikt. Bovendien biedt ze een leuk extraatje: via de QR-code in het boek kun je je inschrijven voor haar wekelijkse OverDenken-nieuwsbrief.
Het boek opent met een sterke inleiding die direct motiveert en uitlegt waarom dit boek de moeite waard is, wat je kunt verwachten en wat het je kan opleveren. De opbouw is logisch en prettig: in zeven stappen neemt Elke Wiss je mee in een onderzoek naar je eigen denken. Ze laat zien hoe je verder kunt gaan dan oppervlakkige reflectie, zonder door te slaan in eindeloos zelfonderzoek met als doel helderheid en groei.
Wat het boek extra sterk maakt, is de combinatie van filosofische diepgang en praktische toepasbaarheid. Elke onderbouwt haar inzichten met wetenschappelijke onderzoeken en deelt in elk hoofdstuk concrete tips en handvatten onder de titel ‘Even tussen jou en mij’. Deze stukjes springen eruit en zijn direct bruikbaar in het dagelijks leven. Elk hoofdstuk sluit af met een overzichtelijke samenvatting, wat helpt om de kernpunten goed te onthouden.
De infographics maken complexe ideeën visueel en begrijpelijk, terwijl persoonlijke verhalen en voorbeelden haar boodschap menselijk en herkenbaar maken. Die persoonlijke toon geeft het boek warmte en authenticiteit.
Na het dankwoord en de bronnen volgt nog een uitgebreide appendix met alle oefeningen en opdrachten. Ze zijn helder, afwisselend en praktisch, waardoor je meteen aan de slag kunt met alles wat je geleerd hebt.
Even tussen mij en mij is een helder, inspirerend en goed opgebouwd boek dat uitnodigt tot écht zelfonderzoek: voorbij simpel reflecteren of eindeloos aan jezelf werken. Elke Wiss weet filosofie praktisch te maken en motiveert je om dieper te denken, bewuster te leven en te blijven groeien. Een waardevol, toegankelijk en krachtig boek dat je nog lang bijblijft.
Na het lezen kun je:
• je denkfouten en vooronderstellingen herkennen