Magie, vriendschap en zelfvertrouwen in één betoverend verhaal
Belladonna Blackthorn is niet daadwerkelijk haar magie verloren, maar ze heeft hem al lange tijd niet meer gevoeld. Haar leven staat onder druk: haar toxische baas, het verzwijgen van haar identiteit en het werken in haar geliefde boekenwinkel Lunar Books in Londen vallen haar zwaar. Hierdoor is haar magie en het beoefenen hiervan op een laag pitje komen te staan. Bella wordt dertig en Belle krijgt een oproep van haar coven. Ze moet zich bewijzen voor een test, mocht ze zakken, dan zal ze haar magie voorgoed verliezen. Ze heeft nog de hele maand oktober om zich te bewijzen, maar duistere krachten lijken haar tegen te werken. Bella heeft dringend hulp nodig. De vrouwen in haar leven, een onverwachte mentor en van een (frustrerende) bewaker die gezworen heeft met heel zijn macht haar te beschermen.
Mijn ervaring:
Wat een heerlijke, sprankelende, hartverwarmende en boeiende cosy fantasy. Lucy Jane Wood heeft een erg levendige, vlotte, fijne en luchtige schrijfstijl die erg gemakkelijk en vlot leest. Hierdoor vlieg je echt door het verhaal heen en wordt je meegezogen in het verrassende en toffe leven van Belladonna.
het verhaal is geschreven vanuit een vertelperspectief die de dertigjarige Belladonna Blackthorn volgt. Het is een redelijk doorsnee personage van een jonge vrouw. Ze is liefdevol, creatief, een liefde voor boeken maar kampt met een gebrek aan zelfvertrouwen. Daarbij beschikt ze over de gave van magie, iets waar ze al jaren amper aandacht aan besteed. Naast Belladonna zijn ook de andere personages, waaronder bewaker Rune, mentor Artorius en beste vriendin Bonnie erg diverse, leuke en verschillende personages die allemaal iets unieks hebben wat het erg leuk maakt.
Het verhaal begint met een goede begin schets van het tot dan toe rustige leventje van Belladonna. Haar privésituatie en haar werk in de boekhandel en haar enorm vervelende en toxische baas Christopher. Wanneer ze een brief ontvangt van haar coven met een oproep zich te melden voor een test, krijgt haar leven een nieuwe wending. De manier waarop Lucy Jane Wood de magie en fantasie in het verhaal heeft gebracht en verder weet uit te werken, heeft ze ontzettend goed gedaan. Geen moment twijfel je aan de geloofwaardigheid en ga je er zonder moeite in mee. Het is een mooie verhaallijn die met humor luchtig wordt gehouden, maar toch bij tijden wat de diepte induikt. Daarbij kent de verhaallijn een fijne mix van vriendschap, liefde, magie, spanning, boeken en vertrouwen. Gedurende het verhaal maakt Belladona een mooie groei en transformatie door en daardoor weet Lucy Jane Wood het verhaal op prachtige, indrukwekkende en hartverwarmende wijze af te sluiten.
Rewitched is een heerlijke, hartverwarmende en indrukwekkende cosy fantasy. Het is levendig, vlot en met humor geschreven en het is echt een verhaal om bij weg te dromen. Vanuit een vertelperspectief volgen we het verhaal van de dertigjarige Belladonna die een oproep krijgt van haar coven voor een test. Ze heeft al jarenlang niets meer met haar magie gedaan maar besluit alles op alles te zetten om de test te halen. Het verhaal is een fijne mix van vriendschap, liefde, vertrouwen in jezelf, de liefde voor boeken en de nodige spanning. De verhaallijn wordt mooi opgebouwd, waarbij Belladonna een prachtige groei en transformatie doormaakt. Daarbij wordt het verhaal op hartverwarmende en prachtige wijze afgesloten.
Mijn ervaring: