Een dorpsfeest vol geheimen, humor en hart – Marjon Weerink ontmaskert de ultieme feelgood!
Een hilarische feelgood over hoe één groot feest een klein dorpje volledig op zijn kop kan zetten. Want het nadeel van wonen in een dorp? Iedereen weet alles van je – echt álles! Zolang je geen geheimen hebt, lijkt dat geen probleem.
In het rustige, ietwat stoffige dorp gebeurt zelden iets spannends. Juist daarom kijkt iedereen reikhalzend uit naar de jaarlijkse Volksfeesten, waarvoor kosten noch moeite worden gespaard. Dit jaar staat er iets bijzonders op het programma: een gemaskerd bal. Essie en haar vriend Ralph gaan er samen naartoe, maar de avond loopt totaal anders dan Essie ooit had kunnen vermoeden. Vanaf dat moment is het gedaan met de rust in het dorp…
Mijn ervaring:
Geniaal! Wat een verrassend, pakkend en hilarisch verhaal. Marjon Weerink heeft een echte feelgood-stijl: levendig, vlot en luchtig, maar tegelijkertijd weet ze veel sfeer, emotie en gevoel in het verhaal te brengen. Dankzij haar fijne humor blijft alles in balans, waardoor het een heerlijk ontspannend en tóch inhoudelijk sterk verhaal is.
We volgen Essie, een ogenschijnlijk gewone jonge vrouw die dolgelukkig is met haar vriend Ralph. Ze is stoer, spontaan en avontuurlijk, en krijgt gedurende het verhaal een prachtige diepgang. Haar zoektocht naar wie ze werkelijk is en naar een leven waarin ze niet langer de verwachtingen van anderen volgt, maakt haar tot een krachtig en geloofwaardig hoofdpersonage. Ralph vormt daarbij een mooie tegenpool: een serieuze, hardwerkende huismus die het liefst geen risico’s neemt. Ook de bijpersonages zijn verrassend en divers: van Essies moeder en haar beste vriendin Chiara tot schoonfamilie Annelies, Peter en Joshua. En dan is er nog het bont gezelschap in het bejaardenhuis waar Essie werkt, dat een originele en hilarische toevoeging vormt aan het geheel.
Het verhaal opent meteen op het hoogtepunt: het grote gemaskerde bal tijdens de jaarlijkse Volksfeesten. Marjon Weerink weet dit tafereel beeldend neer te zetten en de avond eindigt met een onvergetelijke twist. Vanaf daar ontvouwt zich een verhaal vol humor, emotie, verrassingen en bizarre momenten. Wat het extra sterk maakt, is de manier waarop de schrijfster meerdere verhaallijnen samenbrengt: Essies werk in het bejaardenhuis, de band met haar moeder en het B&B-project bij Annelies en Peter verweven zich op natuurlijke wijze met de hoofdlijn. Zo krijgt de feelgood niet alleen humor en luchtigheid, maar ook diepgang en warmte.
Ontmaskerd is een heerlijke, hilarische, originele en meeslepende feelgoodroman. Met levendige personages, meerdere sterke verhaallijnen en een perfecte balans tussen humor en emotie zet Marjon Weerink een verhaal neer dat je blijft verrassen én raken. Het slot is precies zoals je hoopt bij een feelgood: de kers op de taart. Een absolute aanrader!
Mijn ervaring: