Een hartverwarmende cozy fantasy die je raakt
Heather Fawcett weet met Agnes Auberts mystieke kattenopvang precies de juiste snaar te raken. Haar schrijfstijl is warm, beeldend en toegankelijk, waardoor je moeiteloos wordt meegezogen in het sfeervolle Montréal van de jaren ’20. Alles voelt als een film die zich voor je ogen afspeelt, zonder zwaar of ingewikkeld te worden.
Wat dit verhaal écht bijzonder maakt, zijn de personages. Agnes is heerlijk herkenbaar met haar behoefte aan structuur en haar diepe liefde voor katten, terwijl Havelock haar perfecte tegenpool is: chaotisch, mysterieus en gelaagd. Hun dynamiek voelt niet alleen speels, maar ook psychologisch sterk uitgewerkt. Achter hun tegenstellingen schuilt groei, kwetsbaarheid en het vermogen om elkaar, en zichzelf, opnieuw te leren zien. Zelfs de katten krijgen karakter en betekenis, wat het verhaal extra diepte geeft.
De opbouw is rustig en neemt de tijd om de wereld en personages neer te zetten. Dat zorgt ervoor dat je echt kunt landen in het verhaal, al kan het tempo soms wat traag aanvoelen. Toch past dit perfect bij de cozy sfeer: het nodigt je uit om te vertragen en te voelen, en juist daardoor komt de emotionele impact des te sterker binnen.
Onder de zachte, magische laag schuilen mooie thema’s zoals tweede kansen, verbinding en het goede in anderen zien. Het verhaal laat zien dat niet alleen katten gered worden, maar ook mensen – op hun eigen manier.
Voor mij voelde dit boek als een warme deken: troostend, liefdevol en soms onverwacht ontroerend. Ik merkte dat ik steeds weer terug wilde naar die bijzondere plek vol magie en katten, en dat zegt alles over de kracht van dit verhaal.
Agnes Auberts mystieke kattenopvang is een hartverwarmende cozy fantasy die je niet alleen laat glimlachen, maar ook raakt. Een verhaal dat je bijblijft. Zacht, maar krachtig tegelijk.