Wéér compleet verslaafd aan een McFadden thriller

KimCoenen85 KimCoenen85
25 mrt 2026

Eén voor één krijgen ze wat ze verdienen… Dit weekend zou alles oplossen.
Een luxe hotel midden in de natuur. Lange wandelingen. Wijn in de jacuzzi. Tijd om haar huwelijk te redden. Tenminste, dat dacht Claire Matchett.
Maar nog voordat ze hun bestemming bereiken, begeeft haar minivan het op een verlaten zandweg. Geen verkeer. Geen bereik. Geen hulp. Er zit niets anders op dan te voet verder te gaan. Het bos lijkt eerst onschuldig, tot de paden verdwijnen. Uren later zijn ze verdwaald. Volledig verdwaald en dan verdwijnt de eerste van hen.
De paniek groeit. De spanningen lopen op. Geheimen komen naar boven. Want iedereen in deze groep heeft iets te verbergen. Worden ze opgejaagd door iets dat in het bos rondsluipt?
Of is de echte dreiging al die tijd al met hen meegewandeld? Terwijl de nacht valt en de groep steeds kleiner wordt, beseft Claire de angstaanjagende waarheid: Niet iedereen zal dit bos levend verlaten.

Mijn ervaring:
GEWELDIG! Freida McFadden weet me iedere keer weer compleet mee te slepen in haar verhalen. Ook met dit verhaal levert ze opnieuw een razend spannende psychologische thriller af die ik moeilijk kon wegleggen. Wat begint als een ontspannen vakantie met zes vrienden, verandert al snel in een beklemmende strijd om te overleven wanneer ze verdwalen in een uitgestrekt bos en de groep langzaam kleiner wordt.

De schrijfstijl van Freida McFadden is precies wat ik zo fijn vind aan haar boeken: direct, toegankelijk en heerlijk vlot. Ze blijft to the point en schrijft in korte, krachtige scènes waardoor het verhaal continu in beweging blijft. Hierdoor vlieg je echt door het boek heen. Ik merkte dat ik telkens dacht: nog één hoofdstuk, om vervolgens weer een paar hoofdstukken verder te zijn. McFadden weet precies wanneer ze het tempo moet opvoeren, wanneer ze de spanning moet laten opbouwen en wanneer ze de lezer juist even in het ongewisse moet laten.

De personages geven het verhaal extra kracht. Claire Matchett, vanuit wiens perspectief we het verhaal grotendeels volgen, is een interessante hoofdpersoon. Ze zit vast in een moeizaam huwelijk en worstelt met geheimen en schuldgevoelens. De andere personages hebben ieder hun eigen motieven, onzekerheden en verborgen kanten. Hun onderlinge dynamiek voelt soms ongemakkelijk en gespannen, en juist dat zorgt ervoor dat het wantrouwen binnen de groep steeds verder groeit. Als lezer blijf je je afvragen wie je eigenlijk nog kunt vertrouwen.

Vanaf het moment dat de auto het begeeft en de groep noodgedwongen het bos in trekt, neemt de spanning steeds verder toe. Obstakels, spanningen en mysterieuze verdwijningen volgen elkaar op en de sfeer wordt steeds grimmiger. Het tempo ligt heerlijk hoog en de plotwendingen blijven elkaar opvolgen. Vertrouwen, geheimen en verraad spelen een grote rol in dit verhaal. Naarmate de situatie wanhopiger wordt, vallen maskers af en komen verborgen motieven naar boven. Meerdere keren dacht ik te weten hoe het verhaal in elkaar zat, maar telkens wist Freida McFadden me weer compleet te verrassen met een nieuwe twist. En zoals we van haar gewend zijn, volgt er na een sterke ontknoping nog een epiloog die het verhaal een extra verrassend en krachtig einde geeft.

Een voor een is een spannende, vlot geschreven en enorm verslavende psychologische thriller. Met haar toegankelijke schrijfstijl, sterke spanningsopbouw en verrassende twists weet Freida McFadden opnieuw een echte pageturner neer te zetten die je tot de laatste pagina in zijn greep houdt.

Meer recensies van KimCoenen85