Een meeslepend, sfeervol en erg indrukwekkend eerste deel
Deel één in een bijzondere Italiaanse Romantasy-serie.
Ambra Valmori is een archeologiestudente aan de Ca’Foscari Universiteit in Venetië. Op een dag ontdekt ze het bestaan van een geheim genootschap voor magiërs. Nadat ze is toegelaten tot de Academie van Seledia, leert ze haar eigen magische krachten te ontwikkelen en te beheersen door magische artefacten en zeldzame oude boeken te bestuderen. De sterren hebben alleen andere plannen voor Ambra Valmori. Ze heeft een geheim, en de professoren zien haar als een grote bedreiging voor het voortbestaan van de Academie van Seledia. Samen met haar rivaal van de universiteit, Ismael Sagredo, gaat ze in Venetië op zoek naar haar mysterieuze verleden. Haar leven en haar lot hangen af van wat Ambra en Ismael zullen ontdekken.
Mijn ervaring:
Wat een meeslepende, sfeervolle en betoverende Romantasy. Giada Pavesi heeft een hele beeldende, warme en sfeervolle schrijfstijl die erg eigen en uniek is. Ze weet de wereld, de personages en de gebeurtenissen met gevoel, emotie en veel sfeer te beschrijven, waardoor je je echt in Venetië bij Ambra waant.
We lezen het verhaal vanuit de jonge archeologiestudente Ambra Valmori. Het personage is realistisch, natuurlijk en goed uitgewerkt. Daarbij is het een uniek, hoogbegaafd en scherpzinnig personage die geen blad voor de mond neemt. Ismael, een wat mysterieus, eigenzinnig, slim en doortastend personage is een uitdagende rivaal op de Academie voor Ambra. Daarbij zijn ook de andere personages, zoals de diverse professoren, Lisa en medestudenten Bianca en Leo, heel divers, verschillend en goed uitgewerkt. Je krijgt een goed beeld van iedereen door de ogen van Ambra.
Giada Pavesi weet het verhaal op zo'n manier te starten dat je gelijk nieuwsgierig wordt gemaakt. Ambra is teruggekeerd naar Venetië en wordt herkend als het meisje dat dagen spoorloos verdween en waaraan ze geen enkele herinnering heeft en sindsdien haar pink mist. Langzaamaan weet Giada Pavesi magie en fantasie in de verhaallijn te verweven en dat doet ze op zo'n manier dat het helemaal past bij de academische setting en het verhaal. Daarbij is het sterk hoe Giada Pavesi direct wat spanning en mysterie in de verhaallijn weet te stoppen, waarmee ze je goed weet te boeien. Het is een intrigerend en mooi opgebouwd verhaal, dat steeds verder ontvouwt en diepgang krijgt. Daarbij weet Giada Pavesi verrassende en sterke twisten en wendingen in de verhaallijn te stoppen en de ontknoping van het plot was erg indrukwekkend, verrassend en gaf direct een andere kijk op een aantal eerdere gebeurtenissen in de verhaallijn.
Sterren en koper is een meeslepend, sfeervol en erg indrukwekkend eerste deel van een nieuwe Italiaanse Romantasy-serie. Giada Pavesi heeft een hele beeldende, warme en sfeervolle schrijfstijl en weet de personages op heel unieke, sterke en realistische wijze uit te werken. Daarbij ga je mee in de verhaallijn van Ambra, haar kennismaking met het Geheim Genootschap voor Magiërs en een spannend, intrigerend en sterk verhaal dat mooi is uitgewerkt en diepgang heeft. Daarbij heeft het verhaal een sterk en erg verrassend plot. Een erg verrassend, goed en betoverend eerste deel.
Mijn ervaring: