Een geweldig, leuk en hartverwarmend tweede deel
De volkstuin is de laatste plek in haar leven waar Tess ooit nog wil komen. Dertien jaar geleden keerde ze De Groene Meander de rug toe en was vastbesloten om hier nooit meer terug te komen. Wat er toentertijd gebeurde heeft ze diep weggestopt. Tegenwoordig heeft ze haar leven helemaal op orde: ze heeft een degelijke baan als accountant en een hip en duur appartement in Utrecht. Haar leven lijkt perfect. Maar waarom voelt dat dan niet zo? Wanneer de vader van Tess ziek wordt, móét ze terug naar de volkstuin om alles op orde te brengen. Met enige tegenzin trekt ze haar kloffie aan. Maar zodra ze het tuinhek opent, komt het weggestopte en pijnlijke verleden erg dichtbij. Dan duikt ook nog Ryan op, vroeger irritant, maar nu erg aantrekkelijk. Tess baant zich een weg door oude herinneringen en nieuwe kansen, waardoor ze inziet dat de tuin meer in petto heeft dan ze ooit had kunnen durven dromen.
Mijn ervaring:
Love it! Wat een verrassend, krachtig en indrukwekkend vervolg van de Op de volkstuin-serie. Danielle van Helden heeft een hele levendige, vlotte en fijne schrijfstijl en weet veel emotie, sfeer en gevoel in het verhaal te stoppen, waardoor je opgaat in het verhaal van Tess en een rollercoaster aan emoties ervaart.
Ditmaal lezen we het verhaal van Tess, de vader van de man die aan het einde van de vorige serie een beroerte kreeg. Deze jonge, hartwerkende en ambitieuze vrouw is realistisch en fijn neergezet en al snel sluit je haar in je hart. Daarbij laat Danielle ook snel merken dat Tess kampt met weggestopte emoties en trauma's uit haar jeugd, wat je als lezer nieuwsgierig maakt. Naast Tess komen ook alle andere volkstuin beheerders weer terug in het verhaal, die we kennen uit deel één. Daarbij wordt ditmaal de nadruk gelegd op Ryan, een oude bekende van Tess. Het personage is wat geheimzinnig neergezet, maar wordt naarmate het verhaal vordert mooi verder uitgewerkt.
De verhaallijn wordt op fijne wijze opgebouwd, waarbij we eerst een blik krijgen van het huidige leventje van Tess en hoe ze halsstarrig probeert haar perfecte leventje in stand te houden, terwijl het haar niet gelukkig maakt. Vanuit daar ontvouwt het verhaal zich in meerdere pakkende, intrigerende en indrukwekkende verhaallijnen waarin onderwerpen zoals liefde, verdriet, spanning, het loslaten van het verleden en het volgen van je hart verwerkt zijn. Daarbij weet Danielle van Helden de heftige en aangrijpende momenten mooi af te wisselen met humor of liefde. Het is echt een verhaal waar ik compleet in op ging en uit was voordat ik er erg in had.
Vlinders en violen is een geweldig, leuk en hartverwarmend tweede deel van Op de volkstuin-serie. Het is levendig, vlot en met gevoel geschreven. We lezen ditmaal het verhaal van Tess, de dochter van de man die in het eerste deel een beroerte kreeg. Het verhaal heeft meerdere pakkende, sterke en realistische verhaallijnen die mooi door elkaar heen vloeien. Het is echt een verhaal waar je van het begin tot het einde van geniet. Ik kijk enorm uit naar deel drie.
Mijn ervaring: