Jammer!

Kimmm Kimmm
16 mrt 2017

Al tijden keek ik uit naar dit boek en ik was zo blij toen ik 'm eindelijk in handen had. Ik bedoel: die titel alleen al! Als dat je niet nieuwsgierig maakt... En de tekst op de achterzijde maakte me al helemaal enthousiast. Vooral omdat ik daar toen las dat dit verhaal is gebaseerd op het leven van de schrijfster.

Het verhaal is origineel en leest vlot door, maar wist me toch teleur te stellen. Misschien komt het door het geweldige boek (lees: Een hart vol hommel(e)s!) dat ik hiervoor las of misschien had ik te hoge verwachtingen, dat kan ook. Maar het verhaal wist me niet volledig te pakken, ondanks dat er best wel wat gebeurt hier en daar. Dit zou er mee te maken kunnen hebben dat Julia - hoewel gevat en grappig - niet altijd even sympathiek is. Haar beweegredenen zijn te begrijpen, maar toch was het voor mij net iets te veel negativiteit af en toe.
De laatste paar hoofdstukken waarin Julia een reis maakt met onbekenden vond ik trouwens niets toevoegen aan het verhaal. En het einde kwam me iets te plotseling.

Ik denk dat er meer uit dit idee gehaald had kunnen worden, jammer!

Meer recensies van Kimmm