Voor jezelf kiezen is een keuze
Ik heb inmiddels meerdere boeken van Colleen Hoover gelezen. Ze blijft verrassen. Ook qua thema's en diepgang.
Lily wordt verliefd op een knappe chirurg, Ryle. Ryle is meer van de onenightstands, terwijl Lily op zoek is naar een relatie. Ryle wordt echter zo verliefd op Lily, dat hij het met haar wel aandurft om zich te settelen.
Tijdens het verhaal, krijgen we regelmatig een inkijkje in het verleden van Lily en haar eerste liefde destijds, Atlas. Atlas leeft in een huis zonder water en stroom. Lily helpt hem en er ontstaat een pure en onbevangen liefde. Totdat Atlas uit haar leven verdwijnt.
In het nu vinden ze elkaar weer, maar Lily heeft bewust voor Ryle gekozen. Ryle wordt echter zo jaloers, waardoor hij tijdens zijn woede uitbarstingen Lily mishandelt. Lily heeft destijds Atlas gered. Kan hij nu haar redder zijn?
Dit is een boek over huiselijk geweld. Het ene moment hartverscheurend en het andere moment hoopvol. Een boek dat je moeilijk weg kunt leggen.