Fijn boek
Dit boek heb ik als recensie exemplaar gekregen van Zomer&Keuning, dank daarvoor!
Marjon heeft een heerlijke feelgoed geschreven, waarin er toch aandacht wordt gevestigd op gevoelige onderwerpen. Een moeilijke relatie met een ouderlijk figuur, het wegcijferen van jezelf om andere tevreden te stellen, en bovenal het leven van een verzorgende in een verpleeghuis. Ik heb enorm gelachen om de bewoners van het verpleeghuis, voornamelijk omdat dit voor mij als verpleegkundige zo herkenbaar is!
Personages zijn sterk op papier gezet. Ze worden beschreven met een karakter die zich gedurende het verhaal voortzet. Dat vind ik altijd onwijs fijn. Tevens vind ik het een hele leuke setting waarin het verhaal is geschreven en krijg je een kijkje in het dorpsleven.
Ik heb het in het verhaal heel erg met Essie te doen. Hoe zij andere vooropzet ten koste van zichzelf. Wanneer haar iets moois overkomt, duwt ze dit weg om andere geen pijn te doen. Het was mooi om te lezen hoe Essie hier uiteindelijk zelf bewust van werd en wat ze hiermee heeft gedaan
Het begin van het verhaal vond ik wat voorspellend. Elementen kon ik vooraf het plot al invullen. Dat wil niet wegnemen dat ik onwijs heb genoten van dit verhaal en het zeker aanraadt om te gaan lezen!