Over liefde, vriendschap en andere dode dingen

LadyDee 17 november 2025
Het tweede boek van de schrijfster Lisette Kuijt. En net zoals het eerste boek "De eeuwige nacht", heb ik dit boek met veel plezier gelezen. Haar beeldende schrijfstijl is zeer prettig om te lezen. De omschrijving van de karakters en de omgeving gebeurt terloops en bouwt zich langzaam op, zonder een soort opsomming of saai te worden. Een vertaald boek vanuit het Engels kan toch niet tippen aan een boek dat oorspronkelijk in het Nederlands is geschreven, qua woordkeuze en opbouw.
Het thema "kun je iemand ooit echt kennen?" en hoe de dynamiek in een groep mensen werkt wordt op briljante wijze uitgewerkt.
Het boek wordt verteld vanuit een drietal POV's en een "jij", interessant om te lezen hoe een zelfde situatie door een diverse personen anders beleefd kan worden. Er zit zeker ook humor verweven in het verhaal, wat ik grappig vond zijn de namen van de hoofdstukken, die allemaal beginnen met "Over ...." Bijvoorbeeld "Over scènes in een Italiaans restaurant" (fan van Billy Joel toevallig). En verwijzingen in het boek naar bepaalde films en boeken.
Ten slotte is de uitvoering van dit boek heel gaaf, de kaft met het doodshoofd huisje en de tekeningen in het boek.
Aanrader!

Meer recensies van LadyDee