Heftige casussen uit de dagelijkse praktijk en de regels in NL..
Komt een land bij de doktervan @michellevantongerloo
Dit boek kreeg ik als tip van een vriendin die bij een huisarts werkt..
Wat ontzettend goed dat Michelle een boek heeft geschreven over haar werk als straatarts..
Zij schrijft over schrijnende, verdrietige en heftige casussen die zij dagelijks meemaakt in haar praktijk. Maar daarnaast beschrijft zij ook een heel groot deel hoe alles geregeld is in onze samenleving.
Regeltjes, wetten, verzekeringen, politiek..
En wat is het toch heftig! Als je niet ingeschreven staat, kom je niet in aanmerking voor een ziekenhuisbezoek. Wat goed dat Michelle soms gewoon patiënten instuurt naar de SEH, als zij van tevoren specialisten spreekt maar zij de patiënt eigenlijk weigeren.
Iedereen heeft toch recht op zorg?!
Daarnaast zet het je ook aan tot denken. Hoe snel worden mensen in vakjes geplaatst, maar vaak hangt hier een heel verhaal en verleden achter.
'Wat heb je nodig?' is eigenlijk een hele makkelijke vraag die veel teweeg kan brengen!
Hoe mooi dat zij via social media en donaties dingen voor elkaar heeft gekregen voor deze groep mensen!
Daarnaast vind ik het soms ook lastig.. Want waarom krijgen mensen die in de bijstand zitten meer geld dan dat zij zouden gaan werken?
Zelf werk ik ook in de zorg en soms werk ik ook buiten de lijntjes. Dan zoek ik bijv. bustijden voor een patiënt uit en doe een aantal belletjes wat deze patiënt kan helpen. Misschien niet helemaal mijn werk, maar zo hoop ik toch iemand te kunnen helpen en diegene het idee te geven dat zij er niet alleen voor staat.
Een extra pluspunt vind ik dat Michelle dit boek zelf heeft ingesproken en in één van de laatste hoofdstukken had ik het idee ook emotie te horen. Wat ik alleen maar mooi en menselijk vind!
Q: kennen jullie dit boek en hoe vonden jullie het?
#luisterboek #storytel #michellevantongerloo #komteenlandbijdedokter #informatief #zetaantotdenken #boeken #boekentip #januari
Dit boek kreeg ik als tip van een vriendin die bij een huisarts werkt..
Regeltjes, wetten, verzekeringen, politiek..
Iedereen heeft toch recht op zorg?!
Q: kennen jullie dit boek en hoe vonden jullie het?