Klopt helemaal! Indrukwekkend!

laurabron 31 januari 2026
De brieven van Miavan @astridsy

Astrid zag ik tijdens het feelgoodfive event waarbij ik ontdekte dat zij een liefde voor geschiedenis heeft! Zij gaf een workshop en kon zo interessant vertellen!

Dit boek van haar stond dus ook al eventjes op mn lijstje en ik besloot hem te luisteren.
Wat een indrukwekkend verhaal! Het klopt gewoon helemaal!
Zo knap hoe dit geschreven is.
Je leeft mee met Laila, een meisje uit Syriƫ dat gevlucht is en nu in een asielzoekerscentrum leeft samen met haar moeder, zus en broertje.
Haar vader, een journalist, is nog op de vlucht.

Dan komt Laila via school bij meneer Cohen. Een norse man van in de 90 die de tweede wereldoorlog heeft meegemaakt. Op zijn zolder vind ze brieven van Mia.. Prachtige, liefdevolle brieven en uiteindelijk gaan ze samen op onderzoek uit!
Zullen ze erachter komen waar Mia is of is zij omgekomen in de oorlog?
Laila gaat hier helemaal in op. Maar wat wil ze bereiken?! En zal zij haar vader nog terug zien?

Het is prachtig dat Astrid het boek zelf heeft ingesproken. Als luisteraar zit je er helemaal in! Liefde, spanning, emotie, verdriet.. Dikke aanrader vind ik het!

#debrievenvanmia #Astridsy #oorlog #vluchteling #blijvenzoekentotjeantwoordhebt #journalist #storytel #luisterboek #januari

Meer recensies van laurabron