Een ontwricht gezin in moeilijke tijden.

14 december 2019
In dit boek, het sprookje van de eeuwige zomer ga je mee in het leven van Tally. De schrijfster Susan Crandall heeft ervoor gekozen om het in 2 verschillende tijdszones op te schrijven. Het heden en het verleden.

Ik vind dat je door haar schrijfstijl iedere keer wil doorlezen. Omdat je dus heden en verleden door elkaar leest wordt alles steeds duidelijker. Dat komt omdat deze familie in het verleden heel veel heeft meegemaakt.

Dit boek neemt je mee in een ontwricht gezin. De vader heeft psychische problemen en de moeder is meestal de grote afwezige die haar kinderen niet meer op de eerste plaats zet. Maar je leest ook over de onderlinge band van de kinderen en dat die steun zoeken bij elkaar en bij hun oma.

Er komen heel veel verschillende thema’s in het boek voor. Discriminatie, vriendschap, familiebanden, psychische problemen ect ect. Ondanks dat Susan heel veel (beladen) onderwerpen behandeld in 1 boek vind ik dat niet storen. Het is op zo’n manier geschreven dat alles als een puzzel in elkaar valt. Alles vult elkaar op een andere manier aan.

Ik vind dat Tally’s leven heel mooi is beschreven. Je ziet haar gewoon groeien tijden alle dingen die ze mee heeft moeten maken. Ook krijg je van alle andere personages een goed beeld. Van hoe hun karakter is en hoe ze reageren.

Meer recensies van