Advertentie

Mijn recensie van #lief
Ik heb dit boek met gemengde gevoelens gelezen. In het begin kon ik er lastig inkomen, maar na een paar hoofdstukken ging het ineens een stuk makkelijker.

De hoofdpersonage uit dit boek is Flo van Dieven. Zij heeft een zoontje Sebastiaan. Je merkt gelijk aan het begin van het boek dat ze heel erg met zichzelf in de knoop zit. Ze woont niet meer samen met man, en ze doet echt lelijk tegen andere mensen. En ook raakt ze haar baan nog kwijt.
De leukste wending in dit boek vind ik dat ze met Kovac en haar zoontje een paar dagen op de vrachtwagen meegaat. Kovac wordt omschreven als een hele stoere man, maar later in het boek merk je dat hij toch ook een heel teer hartje heeft. Ik vind het heel leuk dat zulke tegenpolen zulke goede vrienden van elkaar kunnen worden.

Later in dit boek kom je er beetje bij beetje achter wat voor last Flo met zich meedraagt. Dit kom je te weten door kleine stukjes over een jongetje door het hele boek heen. Aan het einde begreep ik ook wel een stuk beter waarom Flo juist de mensen van wie ze hield van zich afstootte. Dit geeft toch wel een bijzondere twist aan dit boek.
Aan dit boek wordt de naam Feelgood gegeven. Dit viel mij alleen wel een klein beetje tegen, omdat ik echt pas bij de allerlaatste bladzijdes het echte feelgoed gevoel kreeg.

Mijn conclusie is: Ik vond het een leuk boek om gelezen te hebben, maar ik zou hem niet voor een 2e keer lezen. Er zat voor mij iets te weinig diepgang in.

Reacties op: #lief. Een boek met een bijzondere twist

16
#Lief - Hester van 't Hek
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker