Advertentie

Charlotte is de beste vriendin van Bo en als de meiden uitgaan krijgen ze op de terugweg een auto-ongeluk waarbij Bo komt te overlijden en Charlotte/Charlie overleeft. Ze heeft een enorm schuldgevoel hierdoor. Ze besluit dat ze uit Wassenaar moet vertrekken, om zo haar eigen leven op te bouwen zonder de verdrietige gezichten van Carsten, de oudere broer van Bo waar ze eigenlijk verliefd op is, en uiteraard de ouders van Bo. Doordat ze verteerd wordt door schuldgevoel, maakt ze verschillende verkeerde keuzes die haar leven bepalen.

Gillian King weet ervoor te zorgen dat je mee wordt gezogen in het verhaal en verdriet van Charlie. De verhaallijn wisselt af tussen het heden en het verleden. Hierdoor leer je de personages kennen en wordt de context van het verhaal duidelijk.

Het is een ontroerende feelgood-roman, door het heftige onderwerp is het niet alleen maar een luchtig verhaal. Door de schrijfstijl van Gillian leest het verhaal heerlijk weg en is het boek uit voordat je er erg in hebt. Uiteraard zou het geen feelgood-roman zijn als er geen happy end is. Hoewel je het einde al van verre ziet aankomen is het helemaal niet storend.

Reacties op: Ontroerende feelgood

136
Ik mis je - Gillian King
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker