Vergeten....
Charlie Klein is net terug uit de oorlog in Ethiopië en komt aan de Belgische Noordzeekust ‘thuis’ bij zijn oma Perel Capel. Hij heeft besloten een nieuw leven te beginnen.
Charlie heeft het zwaar, hij heeft duidelijk iets meegemaakt in Ethiopië maar geeft dit nog niet echt prijs. Hij is gesloten en duidelijk getraumatiseerd. Lukt het zijn vriend Jackie, vriendin Sarah, ‘geliefde’ Hannah, moeder en oma om hem weer op de juiste weg richting geluk te krijgen? En hoe speelt het verhaal van zijn ouders een rol in het geheel?
In mooie zinnen en bloemrijke bewoordingen wisselen we tussen België, Ethiopië, het heden en het verleden. Het verhaal is in deel 1 soms wat lastig te volgen omdat er heel veel details in zitten en je door verschillende tijden, locaties en verhalen wisselt. Maar, vooral na deel 3 kwam ik iets beter in het verhaal. Dit kwam denk ik mede omdat je dan pas helemaal weet wie er een rol spelen in het boek, welke verhalen er samenkomen en waar het verhaal precies naartoe zou gaan.
Het boek doet de naam ‘Het boek van oorlog en vergeten’ echt eer aan. Goed geschreven, een mooie afloop en sterke personages.
Ik zou eigenlijk 3,5 ster geven voor het boek maar dat ronden we af naar 4 sterren.