Dit boek leg je niet meer weg
Ken je dat? Zo'n boek waar je maar niet in kunt beginnen, maar als je dat dan eenmaal doet dan leg je het niet meer weg? Dat had ik met Openbaring. Het eerste deel van de Ryevaar-trilogie van het nieuwe duo Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer.
Het boek leest erg prettig, de schrijfstijl is vlot, ondanks de soms wat zware materie (vooral de bijbelverwijzingen). Dit boek had met een andere schrijfstijl heel zwaar en moeilijk leesbaar kunnen zijn maar Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer maken het leesbaar, begrijpelijk en spannend.
Het begint allemaal in een grot in Turkije, waar een bevriende archeloog een ontdekking doet van enorme omvang. Wanneer hij Simon Ryevaar belt en hij naar Turkije gaat is dit de start van een spannende reis door Europa.
Ondertussen in Nederland: Nova la Temps doet onderzoek naar sektes. En dan vooral naar 'De Bruid'. Maar deze zoektocht is niet zonder gevaren. En hoe vredelievend is de leider van 'De Bruid' eigenlijk?
Natuurlijk komen beide verhalen samen....op zoek naar de waarheid!
Het bijbelboek 'Openbaring' staat centraal in het boek, maar het maakt het niet zwaar. Voor mij een echte eye opener.
Ik zou zeggen: Lees en geniet!
Natuurlijk komen beide verhalen samen....op zoek naar de waarheid!
Ik zou zeggen: Lees en geniet!