Hoge toppen, diepe dalen
Gelezen van 10 september tot en met 17 september. Jakobs dromen spatten uiteen wanneer een tragisch verleden ongeluk tijdens een bergtocht met vrienden fataal afloopt. Het leven is het niet bepaald goed gezind tot de vrijgevochten Aurora op zijn pad komt. Beiden weten echter niet dat hun levens al door een speling van het lot op onlosmakelijke manier met elkaar verbonden zijn.
Hoewel de kaft en het gekleurde boekblok doen vermoeden dat The First to Fall een feelgood is, zal de inhoud je verrassen. Liefdevolle momenten en spicy scènes passeren de revue, maar je mag toch ook zeker spanning en intriges verwachten. Er zijn personages met dubbele agenda’s en ook onverklaarbare gebeurtenissen en berichten worden niet geschuwd.
Moninger zet je echt aan het werk tijdens het lezen van deze roman, want ze probeert je meer dan eens op een dwaalspoor te zetten. Dit kan zowel frustrerend als uitdagend zijn. Het verhaal wordt vanuit verschillende vertelperspectieven verteld en er wordt zowel in het heden als uit het verleden verteld. Ik had hier geen moeite mee, maar het kan voor enige verwarring zorgen. Ik kon de connectie die tussen Jacob en Aurora tot stand kwam zeer waarderen, maar ik vond het ietwat onrealistisch dat de ware identiteit van Aurora voor Jacob zo lang verborgen bleef. Wellicht is dat meer mijn eigen referentiekader ten opzichte van het delen van persoonlijke informatie met anderen. Het einde was voor mij niet geheel onverwacht, maar liet mij wel met gigantische vragen achter. Op naar deel 2 van de ‘Red Summer’-serie.
Al met al vind ik The First to Fall een intrigerend boek dat onderwerpen als rouw, liefde, verlies, gemiste kansen en gebeurtenissen met grote gevolgen voorbij laat komen. Ik heb het boek met plezier gelezen en ik wil Ilona bedanken voor het feit dat ik mee mocht doen met de leesclub!
Ik raad dit boek aan als:
Je zin hebt in een boek dat je een liefdesverhaal en mysterieuze spanning in één geeft.
Ik raad dit boek af als:
Je niet houdt van een open einde.
Ik raad dit boek aan als:
Ik raad dit boek af als:
Je niet houdt van een open einde.