Een prachtig boek waar je echt de tijd voor moet nemen!
Dit boek mocht ik lezen voor de leesclub van @ilonaslevenbijls van @lsuitgeverij. Bedankt voor het recensie-exemplaar!
Het is een boek waar je absoluut even de tijd voor moet nemen. En als je dat kunt is het een prachtig boek! Een boek met veel verschillende personages en verhaallijnen die op een of andere manier, blijkt snel of pas veel later, met elkaar verbonden zijn of raakvlakken hebben. Om de personages en hun onderlinge verhouding tot elkaar goed te kunnen volgen vond ik het van belang om lange en rustige leessessies te hebben. Een boek waarbij je je aandacht gewoon nodig hebt.
Heel beeldend beschreven, wat ik heel fijn vond omdat ik op die manier goed mee kon leven in de setting van West-Australië. Het verhaal begint met een auto-ongeluk waardoor de familie McBride ruw verscheurd wordt. Zoon Matt overleefd het ongeluk en komt er weer bovenop. Hij is de rode draad in dit boek. Er overkomen hem verschillende dingen en hij gaat daar op zijn manier mee om. Het is een verhaal vol liefde, jezelf durven zijn, geheimen hebben, wrok koesteren, voor de ander kiezen, willen beschermen, verdriet en diepe rouw. Een boek met uitersten waar ik niet teveel over kan toelichten want dan zou ik teveel prijsgeven over dit boek!
Mooi citaat uit het boek:
“Als iets wat je weet een herinnering is, hoe noem je dat iets wat je vergeet?”
“Een vergeting?”
De cover van het Nederlandse exemplaar vind ik erg mooi. Het past goed bij de setting van Australië waar het verhaal zich afspeelt.