Zo leuk! Ik was gewoon mee op deze reis door west-Amerika!

Lida 06 mei 2025
Wat een leuk boek was dit! Ik waande mezelf ook weer helemaal in Amerika! Dit jaar is het voor mij 10 jaar geleden dat ik zelf een rondreis maakte door West-Amerika en kwam daarbij o.a. ook op de plekken die in dit boek worden beschreven. De beschrijvingen van de omgevingen zijn geweldig, ik had het voordeel gemakkelijk het plaatje in mijn hoofd erbij te kunnen vormen.

Je leest in dit verhaal over één van de bewoners van ‘De Utrechtse School’. Dit is een oud schoolgebouw waarin appartementen zijn gerealiseerd. Hazel woont in zo’n appartement. Ze gaat op reis naar San Francisco om haar beste vriendin Noor en haar partner en zoontje te bezoeken. Op het vliegveld ontmoet ze Friso doordat ze per ongeluk haar tas naar voren schopt tegen hem aan. Hij blijkt onwijze vliegangst te hebben en Hazel wil hem graag steunen en afleiden. Ze maken een goede vlucht samen en het klikt heel erg goed. Bij aankomst wisselen ze hun nummers uit en blijkt dat ze niet voor lang apart van elkaar in ‘the USA’ zijn. Ze maken een onvergetelijke roadtrip samen van een week. Maar het is slechts een vakantieliefde want Friso doet niet aan relaties. En dit was al bekend tijdens de heenvlucht naar San Francisco…

Een heerlijk feelgood boek wat je echt moet lezen als je van dit genre houdt. En zeker moet lezen als je ooit in West-Amerika bent geweest. Lekker om even je herinneringen op te halen!

Meer recensies van Lida