Advertentie

Patricia Snel, schrijfster van verschillende thrillers onder ander Perfect Match. In 2013 beleeft ze een gloriemoment door het boek ‘De expat’. Een triller die in dat jaar één van de best verkochte thrillers was. In het boek ‘Perfect match’ toont ze alweer wat ze waard is. Het is een mysterieus verhaal vol spanning en verontwaardigende gebeurtenissen.

Perfect match wekt vanaf de eerste pagina een nieuwsgierigheid bij je op. Wanneer je pagina één van het boek leest, weet je zeker dat er een ernstige gebeurtenis gaat plaatsvinden. Het fijne is dat de auteur nog niets prijs geeft over het personage en over de gebeurtenis. Ze laat alles over aan je eigen fantasie. Je blijft meteen achter met duizend vragen, wat je aanzet om verder te lezen. Het verhaal is opgedeeld in kleine hoofdstukjes met in ieder hoofdstukje zijn gebeurtenis, een nieuwe stap in het verhaal van de hoofdpersonage. Het hoofdpersonage wordt voorgesteld als Marit. Ze lijkt een ideaal leven te leiden, ze heeft een eigen appartement, een eigen yogaschool,… Ook hier schijn bedriegt, Marit heeft een grootte leegte in haar leven, ze heeft een grootte kinderwens die ze niet vervuld krijg door het missen van de ideale man.
De auteur van Perfect Match heeft goed ingespeeld op hedendaagse thema’s, wat het verhaal een realistischere zijde geeft. Zo toont ze de gevaren van online daten. Marit heeft haar droompartner leren kennen via Perfect match. Dit is een online datingsite, die ze via haar vriendin heeft leren kennen. Het lijkt de perfecte man te zijn voor haar.
De intrede van Nils in het boek, Marits perfect match, geeft een verhaal een andere wending. Marit en Nils hadden de ideale relatie, dit wordt uitgebreid besproken in het boek. Dit zorgde ervoor dat je in het begin niet meteen het gevoel had dat je in een thriller aan het lezen was. Dit was wel jammer, want daardoor verloor je de spanning die je had gekregen bij het lezen van de eerste pagina.


Wat op een droom leek, mondde uit in een onaangenaam drama. Vanaf dan wordt je meegesleept in een mysterieuze zoektocht naar wraak met meermaals choquerende gebeurtenissen. Deze zoektocht zorgt voor een grote spanning, want de auteur zorgt voor een goede beeldvorming. Dit is zeer aangenaam, omdat je je echt een beeld kan vormen bij heel de zoektocht naar wraak.

Dit boek van Patricia snel is een waardevolle toevoeging aan haar boekenlijst. Het was een plezier om te lezen, ook omdat ze eigenlijk het gevaar van een huidig maatschappelijk probleem aankaart. Ze heeft in dit boek haar capaciteiten laten zien en het resultaat mag er zijn. Je voelt de spanning van het boek meteen vanaf de eerste pagina. Het is een plezier om dit boek te lezen.


Reacties op: ‘perfect match – Patricia Snel’ – Een thriller verpakt in een romantisch plaatje

57
Perfect Match - Patricia Snel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00
E-book prijsvergelijker