Verwarrend begin, spannend einde
In 'wie schrijft, die blijft' gaan een aantal schrijvers een schrijfwedstrijd aan. Ze verblijven in kasteel Rijnhuizen en proberen het raadsel van Rijnhuizen op te lossen. Dit doen ze door middel van hun verhalen die ze onder een pseudoniem schrijven.
Het boek is vanuit meerdere perspectieven geschreven. Suus, Jojanneke, een verteller en dan zijn er ook nog de geschreven vethalen van enkele deelnemers. Best verwarrend in het begin vond ik dat. Ik moest af en toe terugbladeren om te kijken vanuit wel perspectief ik las.
Het is niet een boek waar ik steeds direct in verder wil lezen zodra ik thuis ben, en toch wil ik ergens ook weten hoe het verder gaat.
Pas na de gebeurtenis met Hamide begint het spannender te worden. Bij een thriller verwacht ik normaal gesproken veel eerder spanning.
Het einde zit goed in elkaar. Alles wordt duidelijk en er zitten nog mooie twists in.
Ook leuk is het puzzelblad dat je kunt downloaden. Dan kun je vanaf het begin meepuzzelen wie onder welk pseudoniem aan de wedstrijd meedoet.