Heerlijke feelgood met een hoop waddenliefde
Alle ogen op Mia is de nieuwe Feelgood Roman van Susan Muskee! En het is weer een heerlijk boek zoals we van haar gewend zijn
Als dochter van de wereldberoemde zeebioloog heeft Mia altijd in de schaduw van haar vader gestaan. Nu hoop ze haar eigen weg te vinden als zeehondenverzorger bij het WEC. Maar wanneer er een livestream viraal gaat staat ze plotseling in de spotlight.
Terwijl duizenden kijkers in de ban raken van Kiko worstelt Mia met de toenemende druk, zeker wanneer haar vader zicht steeds meer met haar werk gaat bemoeiend. Na een ontmoeting, die haar leven en haar hard overhoop haalt, besef ze dat ze moet kiezen wat ze echt belangrijk vind.
Het grappige is dat ondanks dit boek fictie is het zeehondencentrum (toen Pieterburen) echt viral is gegaan in 2024 en ik vind het zo leuk dat er hier een boek over is geschreven.
Susan Muskee heeft goed onderzoek gedaan naar het WEC en het zeenhondeleven en dit merk je tijden het lezen de omschrijvingen zijn zo goed en zo gedetailleerd. De schrijfstijl is zoals we gewend zijn soepel en goed omschrijven, het verhaal leest super soepel weg terwijl er wel zware onderwerpen worden aangeschreven.
De karakters zijn ontzettend goed omschreven en doen ook echt iets met het verhaal! Ze horen er echt bij! Zonder de sidekarakters was het verhaal niet compleet.
Het enige nadeel aan dit verhaal vind ik dat het verhaal steeds een beetje door suddert er gebeuren weinig dingen waarvan je denkt: O sappig of iets in die trant, dit mis ik wel een beetje.
Al met al geef ik het toch 5 sterren omdat het boek echt heerlijk wegleest en ik het niet kon wegleggen.