Jill Mansell laat je achter met een good feeling

Linda 20 januari 2026
Jill Mansell is toch wel een van de grotere feelgood schrijvers en ik kan mij nog herinneren dat ze met enige regelmaat bij mijn moeder in de kast stond. Daarnaast staan er een hele hoop van haar op mijn e-reader maar ik heb nog nooit een Jill Mansell gelezen, daar kwam verandering in, in dit jaar.
Denk je ook weleens aan mij is een echte feelgood. Wat heerlijk weg leest, je hoeft er niet veel over na te denken. En dat vond ik erg fijn. Toch vind ik het schrijven van deze review lastig, omdat het boek over heel veel verschillende personages in het dorpje Cornwall gaat. Het fijne aan deze personages is dat het gewone mensen zijn en je er dus goed in kan herkennen. Het dorpje Cornwall komt over als een kneuterig dorpje waar een soort luxe vakantie resort staat wat een luxe variant.
In het boek maak je kennis met Lizzie en met Nelle, dit zijn de twee hoofdpersonages. Maar daarnaast lees je het verhaal van onder andere: Hugo, Meave, Cami. Matthew, Jed, Nick en Esme, allemaal hebben ze een eigen verhaallijn en dit maak het schrijven van de review dus lastig omdat er zoveel verhaallijnen zijn die allemaal weer met elkaar verbonden zijn.
Dit is dus ook een nadeel van het boek, door de vele personages is het soms wel lastig te lezen en kwam je soms later in het hoofdstuk er achter door wie zijn ogen je aan het lezen ben. Soms sprong het zelfs na een ander personage terwijl je nog in dat hoofdstuk zat. Dat vond ik ook wel wat minder. Ik merk dat ik het fijn vind als je start met een hoofdstuk en de staat boven uit elk perspectief je het leest.
Jill Mansell weet op een luchtige manier ook lastigere onderwerpen te verwerken, zoals bijvoorbeeld rouw. Dit is wel een specialiteit en er zijn maar weinig schrijvers die dit goed kunnen.

Het was heerlijk om weer eens een goeie feelgood te lezen waar geen smut in voorkwam! Dat vond ik voor een keer een veranderming. Jill Mansell schrijft feelgood boeken zoals feelgood boeken waren toen ik ze begon met lezen. Je begint aan het boek en als je het uit heb denk je he he dit was fijn!
De hoofdstukken waren van prima grootte en daardoor lees het makkelijk weg in de avond.
Desondanks is dit niet een boek die voor mij geen blijvende indruk achter laat, het is een echte feelgood, je leest het en vergeet het. Jill Mansell schrijft voor mij boeken die je lekker op je strandbedje leest op vakantie.
Ondanks dat ik het 3 sterren geef zou ik toch meer boeken willen lezen van Jill Mansell maar gewoon op het strand of op vakantie. Ik had persoonlijk wat meer verwacht. Wel ben ik ontzettend blij dat er geen smut in dit boek voor kwam, het is een heerlijke feelgood zoals feelgood geschreven hoort te zijn.

Meer recensies van Linda